Arkiv

Ad veiene til den nye flyplassen.

Veiavdeling ved DER som er knyttet til staten og regjeringen, bekreftet i går at det fra nå vil bli koplet inn for å ha med  med å gjøre  vedrørende prosjektet av byggingen av den nordlige tilgangen/veien til den nye flyplassen São Gonçalo do Amarante etter oppdagelsen av et område på tre hektar med «Lav Atlantic Dunas» i området som skal bygges ut. Slike Dunas områder er spesiellt fredet etter en egen lov. Ifølge IDEMA (states miljøavdeling) som nå påstår at stedets naturlige habitat vil bli fullstendig ødelagt av veiarbeidet og at regjeringen visste om problemet helt siden 2012.

EIT, entrepenøren som er selskapet som er ansvarlig for arbeidene, sies å ha blitt fullstendig overrasket og bekreftet at de nye problemene kan forsinke planene for utbyggingen av veien. Flyplassen har etter begynnelsen av arbeidsprosjektet, planlagt å være ferdig i April 2014, men så langt har bare vei-tilgang Nord såvidt begynt å bli bygget. Prosjektet som vil knytte BR 406 til den nye terminalen, er fortsatt i søkelyset når det gjelder lovene om avskoging og landskapsbeskyttelse. Sør vei-tilgang avhenger fortsatt av når entrepenøren kan starte arbeidet og EIT har ikke rapportert når de kan komme igang med dette arbeidet.

Løsningen?

IDEMA og kommunale miljø og urbanisme São Gonçalo do Amarante hevder en lovlig løsning på saken av inngang Nord ligger på bordet til Andre Jamir Fernandes, direktør for IDEMA, hos sekretariatet i São Gonçalo og har sendt et brev til myndighetene, der de ber om en ny delegering fra myndigheten til å lisensiere utdraget som kom på bordet igår.

Den juridiske avdelingen av IDEMA evaluerer nå forespørselen og skal posisjonere seg neste tirsdag (3). Rådhuset, er ifølge Jamir, villige til å gjøre en omforming på veitrasèn for den nye veien. Dette mulig nye strekket er en mulighet men går innenfor et bestemt område som ikke er tildelt og lisensiert og må først igjennom en evaluerings prosess.

Jamir unngikk å snakke om forsinkelser, men sa regjeringen burde ha gått med lisensiering for forespørselen for lenge siden. Lisens, sa han, var nødvendig alt i fjor. «Fordi det er et meget sensitivt område sett ut ifra et miljømessig synspunkt, så burde prosjektet ha blitt evaluert for lengst for å få litt fortgang i saken. For ikke å kompromittere fullføringen av arbeidet, harIDEMA utstedt noen foreløpige lisenser mens man evaluerer hele området på nytt.

Mens IDEMA  nå juridisk undersøker hele problemet, så går DER nå inn for å ikke tape mere tid,  har avdelingen nå åpnet for et forsøk på å leie et selskap som spesialiserer seg på en ny gjennomgang med tilstrekkelighet og god detaljert styring av prosjektet.

Samtalen ble publisert i den statlige avisen Official Gazette. «Dette er en liten kodebit som vil være nødvendig å avklare riktig og som ikke burde hindre fremdriften i arbeidet. Fristene blir ikke endret, «sa sjefen for plan-nord, direktør for DER, Demetrius Torres.

 

Prognosen, sa han, er at det vinnende selskapet vil bli presentert allerede neste uke. Torres svarte ikke på spørsmålet om når man forventer at veien skal være klar og ville heller ikke si noe om hvor mye disse endringene ville koste staten.

 

I  en artikkel publisert i avisen Tribuna do Norte  i August 24 uttalt direktøren for DER at den kontraktsmessige fristen for levering av tilgangen av veien,  er dagen den 30 mai 2014. Regjeringen anslag tyder likevel på på at bare én av to veier vil kunne være klar i tide for starten av driften av den nye flyplassen.

Vi som sitter her på gjerdet og ser hva som skjer vedrørende den nye flyplassen, kan ikke si annet enn at uttrykket; Jo flere kokker jo mere søl! passer alldeles fortreffelig her? Dette digre kokke-lauget har jo bare holdt på å surre med denne nye flyplassen i 16 år til nå – siden de startet byggingen/planleggingen.

Sukk og atter sukk!