Arkiv

Mere regn ventes langs kysten.

Regnet som falt i Natal i går siden 12:00, kom nok overraskende på Natal. Allerede  tidlig på ettermiddagen fredag, 30, hadde man målt hele 24,3 mmved nedbør stasjon de Pesquisa Agropecuária Rio Grande do Norte (Emparn) . i hovedstaden. Volumet var nok til å oversvømme enkelte gater i sentrale nabolag og forårsake trafikkorker og forsinkelser i trafikken på forskjellige steder. Emparns prediksjon, er imidlertid at forekomsten av nedbør bør reduseres noe på starten av idag denne lørdag, 31, med mulighet for stigende temperaturer i løpet av ettermiddagen dagen og  utover morgendagen.

Ifølge meteorolog Gilmar Bristot er forekomsten av nedbør vanlig i August, men ikke med så høye volumer som ble registrert de siste to dagene. Den tekniske forklaringen for intermessoet er at  fuktighet fra Sør-Atlanteren, som beveger seg inn mot kontinentet, kan karakterisereres som  La Niña fenomenet. «I tillegg har vi en kaldfront som flytter seg i nordøst,» sa meteorologen.

 

Emparn sier at regnet fortsetter over helgen, men i redusert form. Nedbør oppstår, kort sagt i løpet av morgentimene og tidlig morgen lørdag og søndag 1 September. «Solen er forventet å skinne på ettermiddagen lørdag og søndag også,» sa Bristot.

Ifølge data fra Emparn var August en måned med regn i 16 byer og svært regnfull i andre 9, som befinner seg på kysten av Brasil. I 98 byer, er klimaet blitt ansett som for tørt, men slike steder er spredt over andre deler av staten.

I hovedstaden, til tross for volumet av nedbør er mindre enn den normale, har det blitt registrert i Nísia Floresta, der 62 mm regn mellom natt til torsdag 29, og fredag 30 og flere av gatene var delvis oversvømmet og forårsaket problemer, spesielt bilistene og fotgjengere.

Ifølge kommunale offentlige sikkerhet og sosiale forsvar (SEMDES), James Valente, var ikke registrert noen alvorlige problemer pga  dette under  fredag, 30. men i flere distrikter i Sør og Nord, beboere var strandet inne pga alt vannet i gatene..

Fylker som registrert den høyeste nedbørsmengden (i mm)

 

Nísia Floresta 62 mm

Vera Cruz 39 mm

Baía Formosa 31, 9 mm

Parnamirim 29 mm

Touros 28 mm

Goianinha 25 mm

Évora 25 mm

Natal 24 mm

Jundiá 24 mm

Ceará-Mirim 20 mm

 

Kilde: Emparn

Vi her på gjerdet har med oss paraplyer og sitteunderlag og speider ivrig opp mot himmelvelvingen, på jakt etter blå flekker hvor solen kan titte igjennom! Titt – titt!