Arkiv

Regn skaper fremdeles problemer i gatene i Natal.

Regn forverrer nå situasjonen i Moema Tinoco Avenue

Bare føtter som er i kontakt med gjørmete vann. Håndbevegelser for å advare bilistene er utstrakt og hender og arm bevegelser til for bilister i å indikere den beste måten til å krysse «Mini Atlanteren» på. Deretter betyr en finger i været et signal som påkaller ønsket om en mynt for advarselen fra de unge. Slik er hverdagen til barn som bor i nærheten Avenida Moema Tinoco da Cunha Lima, lokalisert i sonen Nord Natal i Pajuçara, en av viktigste korridorene til nå stranden i Jenipabu. Men en masse regn sist fredag, får  vannet ofte til å samle seg i krysset med Rua Santa Rita de Cássia og har her svulmet kraftig opp og forstyrrer trafikken.

Flere veiprosjekter som skulle være ferdige for lengst i Natal, er nå løftet ut av prosjektrammen pga den evige mangelen på penger i budsjettene og derfor seiler trafikken ofte videre på lokale «lagoer» midt i veibanen dessverre. Beboerene i området er typisk natalentiske i sin reaksjon over dette med kommentaren; Vi skal tro på det, når vi kan ta på det! (uten å måtte vasse).
Meteorologene har lovet mere regn og også endel vind, noe som lover godt for de fattige barna som guider overfartene for trafikk som krysser vannmassene og gir noen mynter i innkomst. Men snart står sommeren for døren og da tørker problemene opp igjen – som alltid. Eller som det heter i Rådhuset; Ute av sinne – ute av minne?

Vi har måttet bruke sitte underlagene våre titt og ofte denne vinteren, her på gjerdet vårt – men – det dukker alltid opp litt blå himmel inn i mellom og da stiger humøret oppover igjen! Solskinnsbyen vår fornekter seg ikke, selv om vi lurer litegrann en gang i blant.

 

127409