Arkiv

Husk 7.september – uavhengighetsdagen til Brasil.

På lørdag så vil tusenvis av mennesker over hele Brasil, ut i gatene for å feire de 191 års uavhengighet av landet. (Brasil sin 17.de Mai)  I år så vil begivenheten være litt forskjellig fra det som man er vant med. På grunn av protester pga at markeringen skjer samtidig for sivil-militær parade, så vil antall deltakere være mindre i Natal enn det som er normalt. Statlige skoler deltar ikke i paraden og antallet i den militære parade vil også bli mindre. På den annen siden, så vil både militære og militær politiet fra flyvåpenet være ansvarlig for at paraden i år gjennomføres under stor sikkerhet.

Alex Régis som er ansvarlig for paraden i Natal, sier at den sivile paraden er planlagt å skje fra kl.08:30 Praca Pedro Velho (Praça Cívica). Brasilianske luftforsvaret (FAB) er ansvarlig for å organisere arrangementet i 2013 i Natal.

Handelstanden melder om endringer i åpningstidene i Natal, så det er lurt å sjekke på forhånd om du vil shoppe denne spesielle dagen.

Den tradisjonelle paraden av 7 September samler vanligvis publikum i alle aldre som bistår med paraderingen og passering av Forsvaret, politiet, skoler og andre institusjoner. Men det er et nytt faktum i årets utgave. Pga alle protestene i den siste tiden, så lover man at protestene som har foregått i siste semester, denne gangen skal overgå seg selv i omfang over hele Brasil.

Mange temaer ventes å bli å se på alle plakatene og banderrollene under marsjen 7.de september og gjennom sosiale nettverk formulert av gruppen Anonymous spredning av protester til minst 140 byer. I Rio Grande do Norte, er informasjon om demonstrasjoner planlagt for Caicó og Mossoró, utenfor hovedstaden. På agendaen, flere temaer ventes å dukke opp . Blant dem: fengsling av kriminelle gjengangere, slutt på obligatoriske stemme plikt, godkjennelse av nasjonal utdannings Plan (PNE) og en ny  anti-korrupsjon lov. Men også andre temaer forventes å være tilstede ved protesten.

Ifølge pressekontoret for staten og regjeringen, så vil guvernør Rosalba Ciarlini se paraden fra podiet reservert for myndighetene når den passerer forbi.

Det legges stor vekt på sikkerheten til befolkningen under denne paraden og store diverse politistyrker vil overvåke diskret i bakgrunnen, men likevel vil både opprørspoliti og militære stå stand.by på strategiske punkter i byen.

Her på det trivelige gjerdet vårt, så vil vi være med å feire nasjonal og drar til med en ekstra øl og noe ekstra godt å bite i, mens solen varmer våre kropper her; litt syd for ekvator.

GRATULERER MED DAGEN BRASIL!!!