Arkiv

Mye forsinkelser i buss systemet.

Passasjerene klager sin nød over alle forsinkelsene i buss-rutene.

Overfylte busser og lange ventetider på transport, er et av de negative momentene som brukere av kollektivtrafikken i Natal må forholde seg til. Bare det å måtte vente i 40 minutter på bussen, kan være en prøvelse i 31 varmegrader. «Det er nesten ingen unntak lenger; bussen er alltid forsinket,» klaget studenten Jane Lucia, 35 år. Hun ventet tålmodig ved holdeplassen til linje  77-Parque dos Coqueiros-Midway Mall Shopping  senter. Klokken var 11:40 og Jane hadde allerede ventet på bussen i 40 minutter.

Klager som gjelder den kollektive trafikken i Natal, gjelder nesten unntak det faktum at alt er forsinket sier reprentanten for SEMOB.

Dette nøyaktighets problemet er en gjenganger i hovedstaden, for det lever snart ingen personer som kan huske så langt tilbake som når bussene var i rute! De fleste klagene kommer fra dem som kommer forsent på jobben og taper lønn pga av dette og dermed blir bussturen ekstra dyr for deres lommebok.

Ifølge myndighetens overvåking av bransjen er den største grunnen av bøter «ikke står i stil til forseelsene om unøyaktighet, spesifikasjonen av Ordretidspunkt/servicediagrammet». Dette inkluder også forsinkelser som skyldes mangel på busser og kjører så overfylte at passasjerene nærmest tyter ut av bussene. Mellom januar i år og i går morges, hadde i alt2,819 bøter blitt utstedet pga dette. En økning på 458.6%  siden mai 18 iår, når Semob da allerede hadde gitt  428 bøter. I denne samme perioden ble transport prisen satt tilbake til $ 2.20, etter byen trakk tilbake en økning på R $ 0.20.

Alle kontroller i mangel på nøyaktighet av rutetider, gjelder en mangel på ansatte i selskap med service ansvar, har  påtalemyndigheten uttalt, pga at de fleste av disse lidelser genereres gjennom en reduksjon av buss flåten. «Denne gang skyldes problemene ofte at bussprisene er satt  tilbake til verdien av R $ 2.20», bekreftet Madson Lima, finanspolitikeren fra sekretariatet. Ansatte fortalte meg at de daglig registrerer forsinkelser. «Jeg jobber på forskjellige steder i byen og det er blitt helt vanlig,» sier Lima.

Innehaveren av SEMOB, Elequicina dos Santos, rapporterte at mappen inneholdene antall bøter som er registrert, hele tiden bare øker. Problemet er at man ikke kan forlanga at selskapene setter inn ekstra busser som de ikke har i garasjen, sa han. Lønnsomheten til selskapene er nå blitt så dårlig at både oppsigelser av ansatte og tekniske feil på bussene bare øker og mye skyldes at ikke bussstaksten på R 2,20 dekker kostnadene lenger. Vi er inne på en farlig vei nå – som snart slutter ved et stup.dverket.

 

Flåtens reduksjon er ikke den eneste grunnen til forsinkelser. Sjåførene klager også på de urbane hovedstad flaskehalsene og dårlig vedlikehold av veiene i hovedstaden. En av de tjenestemenn, som nektet å identifisere seg, har avslørt at som vanlig kommer det til å ta 2:40 timer for å gjennomføre  hele ruten på 79 linjen, som går fra Parque das Dunas, i sonen nord mot Sør sone, til Mirassol.

Vi som sitter her på gjerdet og dingler med bena i den stilige morgensolen, har tidligere advart mot å presse på selskapene så lave billettpriser, at de ikke kan ha råd til nok busser, vedlikehold og ansatte hos buss selskapene – noe som er ganske logisk? Det er jo noe som heter; Som man reder – så ligger man?  Så når mange klager på manglende regularitet hos bussen, så kanskje de skulle ta seg selv litt i hånden og se realitetene inn i øynene >>> Man er i ferd med å spare seg til fant pga noe så triviellt som R 0,20?

Sukk og atter sukk!