Arkiv

Planer om mange butikker på den nye flyplassen.

Inframérica Consortium, som er byggherre  og vil administrere flyplassen i São Gonçalo do Amarante, har  signert en kontrakt med det første selskapet som vil åpne en butikk i terminalen: DUFRY med hovedkontor i Sveits og butikker i 45 land på fire kontinenter vil åpne en duty-free butikk og kontrakten varer i ti år.

Adriano Abreu som informerer om  São Gonçalo melder at;  det kommersielle området skal ha snack-barer (med Take-Out), butikker og restauranter.

Miljødepartementet vil idag informere media om hvilke miljølisener som vil bli tildelt den nye flyplassen i forbindelse med hele arbeidsplanen for området. Men «Skjebnen » til den gamle flyplassen Augusto Severo er fortsatt helt udefinert.

I alt er det planer om 50 RN butikker inne på flyplass området, men de andre 49 er fortsatt i forhandlinger. Til sammenligning har den gjeldende gamle flyplassen Augusto Severo, i Parnamirim, ca. 40 butikker og noen er allerede deaktivert, så det blir ikke så veldig mange flere på den nye flyplassen. Befolkningen tar slik media informasjon med et skuldertrekk og sier som vanlig; Vi skal tro på det, når vi kan ta på det!

Når det gjelder Dufry duty-free butikken, så startet forhandlingene med Inframérica konsortiet for åtte måneder siden, sier Daniel Ketchibachian,  som er kommersiell direktør for konsortiet. Kontrakten ble underskrevet i August og firmanavnet ble offentliggjort i går. Gruppen som allerede opererer på en rekke andre flyplasser administrert av konsortiet i utlandet hvor det er vanlig å selge alt fra kostmetikk til vin – duty-free.

I alt vil det bli markedsført ti kategorier av produkter, som også inkluderer klokker, parfyme og elektronikk. Beløpet som skal investeres i operasjonen er ikke  oppgitt ut til media, hverken fra av Consortiumet eller fra Dufry.

Selskapet, vil Ifølge Daniel Ketchibachian, ha 90 dager til å innstallere seg  på flyplassen. Tanken er at butikken er åpen i April 2014, når terminalen er forventet å motta de første fly-reisenærene. Andre selskaper, som vil åpne de resterende 49 butikkene, vil bli annonsert i løpet av de neste 90 dagene, pga  kontrakter som må forhandles  forklarer Daniel.

Ketchibachian bekreftet Konsortiets bekymring med forsinkelsene i konstruksjonen av tilgang/veier til flyplassen, men oppgir at en mangel på asfalterte veier ikke vil være en så avskrekkende mangel for installasjon av butikkene. «Det er absolutt en stor bekymring vedrørende tilgangen  til flyplassen, men jeg tror ikke at  det vil være så avskrekkende. Gründere vet at virkeligheten ved flyplassen, ofte er å smi mens jernet er varmt – ofte før selve flyplassen åpner og selv med en mangel på veier dit, sier Daniel.

Vi på et gjerde ute i bushen midt i morgensolen, har sluttet å bekymre seg for fremdriften av denne flyplassen; Nå har det stresset med denn i 16 år til nå, så hva gjør et år fra eller til? Vi begynner å bli brasser/natalensere i dette spørsmålet og inntar holdningen >>> Vi skal tro på det, når vi kan ta på det.
 

127510