Arkiv

Staten RN endrer grunnloven omhandlende max lønn til statsansatte.

Staten og regjeringen har sendt til den lovgivende forsamling (AL/RN) en endring i Grunnloven prosjektet (SGP), som setter taket på godtgjørelser/lønn i Rio Grande do Norte, oversendt til en dommer. Ny max-lønn blir foreslått matchet mot den høyest rangerte lønn for Magistrates Court (TJ/RN), som mottar en månedlige på grunnlønn R 25,323,-. Det betyr at hvis forslaget blir godkjent, så vil ingen statsansatt i RN kunne motta en høyere grunnlønn enn dette anslaget etter loven. Saken ble annonsert i går under et plenumsmøte og bør følge vanlig prosedyre opp til stående komiteer av AL/RN. Ca 687 statsansatte som er aktive, inaktive og pensjonister må rette seg etter den nye loven, om den trer i kraft.

Eduardo Maia deputados av Grunnloven og justiskomiteen vil undersøke lovligheten av forslaget fra Kommisjonen. (han er nok en av dem som vil bli rammet av forslaget?)

 

Men ministrene støtter en ny fastsettelse av TCE (max-lønn innen staten)

Flere innen regjeringen ønsker en rask behandling av dette forslaget til en endring i grunnloven.

Ideen fra regjeringen til Rosalba Ciarlini som ble opprettet om et tak på godtgjørelse innen staten, skjedde på eget  initiativ. Stadig flere og flere ser seg lei på at enkelte tjenestemenn tjener langt mere enn det forelåtte beløpet i måneden og enkelte nærmer seg R 50.000 i månedslønn pga at de har juridisk utnyttet smutthull i loven og gitt seg selv frynsegoder som innebærer at de nærmest dobbler lønnen sin – uten å øke arbeidsmengden i det hele tatt. Det er slike spissfindligheter innen juss so Ciarlini nå vil sette en stopper for. Disse pengene trenges til andre formål, enn å gjøre statsansatte rikere og rikere på bekostning av befolkningen.

Vi som soler oss på gjerdet her i morgensolen, nesten vedder på at dette forslaget gir en grobunn for et bikkjeslagsmål utløst av denne gjengen (687 stk) for å beholde sine «frynsegoder». Men hvis man bare får stor nok støtte til en grunnlovsendring, så har pampene ikke så mye de skal ha sagt – husk bare at de har STORE venner i Brasilia?