Arkiv

Nye åpningstider på den 7.de September. (Nasjonaldagen)

Handelstanden opplyser om differensierte åpningstider på nasjonaldagen.

Handelstanden i Natal vil opplyse om litt andre åpningstider på lørdag (7), når man feirer Brasils sin uavhengighetsdag. I Cidade Alta, Alecrim og Nord-sone, er de fleste gatene åpne og handelen er valgfri for butikk eierene og store magasiner har sine åpningstid redusert. Store supermarkeder og kjeder fungerer normalt i løpet av fridagen.

Kjøpesentre i hovedstaden fungerer allerede i henhold til planen om en normal søndagsåpning, fra 11:00 da de første Supermarkedene og underholdning begynner å åpne, mens butikker og kiosker begynner å jobbe fra 14:00 . Offentlig transport vil også gjennomgå endringer. Ifølge koalisjonen av svart fagorganiserte (CBTU), vil visse kjøretøy ikke kjøre på lørdag og returnerer tilbake til normalt arbeid fra mandag (9) fra 05:20 nordgående rute Ceará-Mirim/Natal og 05:40 og på linjen sør – ruten Parnamirim/Natal. Allerede lørdag skal bybusser sirkulere med et redusert antall busser og sosiale tariff på $ 1,10. (halv pris)

Trafikk i områder i nærheten hvor paraden vil gå, må forvete seg trafikk forstyrrelser her.  Nøkkelen vil være å unngå Avenida Hermes da Fonseca,  og tilknytningsgatene mot denne. Langs hele parade området i Prudente de Morais, blir enkelte gater også stengt.

 

På grunn av advarsler om at «hooligans» vil benytte anledningen til å lage bråk, så er allerede flere butikk eiere i ferd med å sette opp plater foran vinduene sine pga denne trusselen, for å beskytte seg mot mulige desperados under det at marsjen går forbi og at vandalene vil kaste steiner.

 

Den tradisjonelle paraden av Sete de Setembro er planlagt å starte klokken 08:30 og vil være noe reduseres i år. Protester er planlagt å skje på lørdag, men antall deltakende i den militære delen av paraden ble redusert og studenter fra statens skoler vil ikke delta i paraden iår.

 

Seremonien som arrangeres av det brasilianske Luftforsvaret (FAB),  forventer ca. 15 tusen tilskuere. Luftforsvaret vil sette sikkerheten i høysetet og også myndigheter og militært personell vil sørge for at alt går rolig for seg. Militærpolitiet øker styrken til  politiarbeid rundt Praça Civica. Oberst Francisco Araújo mener at det ikke vil bli noe bråk og ingen konfrontasjon, men sa at politiet vil fungere bestemt både før, under og etter messen.

 

Prosesjonen åpnes av marinen av Brasil etterfulgt av den brasilianske hæren, FAB, militærpoliti og brannvesenet. Staten sekretariatet for utdanning og kultur (SEEC) avbrutt av sikkerhetstiltak deltakelse av 15 skoler. Åtte skoler vil delta.
Informasjon om handelen

 

Gaten handelen i Alecrim;  valgfritt åpning

 

-Sentrum: valgfritt åpning. Store magasiner åpne på ulike tidspunkter: Riachuelo 08:0 til klokken 17:00 ; C & A fra 08:00 og til 16:00, Lojas Americanas  butikker, fra 09:00 til 15:00.

 

-Nord-sone: valgfritt åpningen til 12:0.

 

Kjøpesentre:

 

-Midway Mall: mat-avd og fritid: 11:00 til klokken 22:00; Adre  butikker: fra 12:00 til 21:0 og enkelte små butikker: 15:00  til 21:00.

 

-Natal-Shopping :  maten og fritid: fra 11:00 klokken til kl. 22:00; butikker og kiosker: fra 14:00 til 21:00.

 

Norte Shopping: Mat-avd: fra 11:00  til klokken 22:00; butikker og kiosker: 15:00 til 21:00.

 

-Strandområdet: Kjøpesenter- maten og fritid: fra 11:00 og  butikker og kiosker: fra 15:00 til 21:00.

 

-Cidade Jardim: Mat: fra 11:00; og butikker og kiosker: fra 14:00 til 20:00.

 

-Via direita: maten og fritid: fra 12:00 til  klokken 22:00 og  butikker og kiosker med valgfri åpning fra 14:00 til 20:00

 

10-Shopping: maten og fritid: fra 12:00 og til 21:00; butikker og kiosker med valgfri åpning fra 15:00 til 21:00.

 

Supermarkeder: De store kjedene;  åpne som normalt.

127515