Arkiv

Natal satser på kamera/video overvåking fremover i tid.

Natal kan være nær et gjennombrudd innen systemet av overvåking ved hjelp av videokameraer. Det forventes at 302 av dem er installert i gatene i byen innen juni neste år. Hovedstaden har for øyeblikket 53 + 23 og + 30 stk på plass. Ressurser for innkjøp og installasjon av helt nytt utstyr kommer fra føderale og statlige myndigheter og dekkes av tre ulike programmer. Forventet så vil 62 kameraer overvåke handels områder, mens 40 er knyttet til programmet å bekjempe kokain (crack) salg og andre 200 er planlagt å kunne overvåke rundt den nye Arena das Dunas og andre interessepunkter ut over hele byen. Sistnevnte er et av prosjektene i forbindelse med 2014-VM sikkerheten, og må implementeres av staten regjeringen med investeringer på R $ 5 millioner. Men kilden til disse ressursene er ennå ikke oppgitt.

De første 40 kameraene installeres i distriktene i Felipe Camarao, Westsiden og Nossa Senhora, Zona Norte. Investeringen kommer fra programmet «Crack, du kan bli fri» som kjøres av den føderale regjeringen. Installasjonen er planlagt i oktoberi år. Andre 62 vil overvåke handel i hovedstaden og i henhold til sosial sikkerhet og forsvar for byens beboere. sier utenriksminister i SESED, Doug da Rocha, at initiativet ble tatt etter føderasjonen av handelsnæringen, tjenester og turisme (Fecomercio) klaget over de konstante angrepene på kremmere, handelsmenn og kunder. «Vi gjorde en nøyaktig undersøkelse av statistikken fra SESED og identifisere et stort behov for at overvåking,» forklarte Ramos.

 

Kameraene som kommer fra Gjør Brasil Tryggere programmet og også fra den føderale regjeringen, og vil utplasseres  i bydelene Ponta Negra, Tirol, Alecrim, Cidade Alta, Petropolis, Ribeira og Igapó. Militærpolitiet ved Emiliano Loyola, som koordinerer prosjektet, sier undersøkelsen for valg av disse stedene som er nevnt ikke bare gjelder konsentrasjonen av butikker, men også populære mulig rømningsveier for kriminelle. «Som på Avenida João Medeiros Filho og Igapò hvor flere kameraer blir utplassert», eksempvis.

SESED ønsker i første omgang en nedgang i forbrytelser med 50%.

Den største vanskeligheten er de 200 kameraer som må komme til Natal føre begynnelsen av World Cup, i juni 2014. Kjøp av utstyret er  under ansvar fra staten regjeringen, innenfor føderale investeringer og for trygghets-konkurransen. Investeringen har et budsjett på $ 5 millioner, men Doug da Rocha sier at staten fortsatt ikke har disse pengene klare til bruk.  Prosjektet ble gjort billigere fordi lederen inngikk et partnerskap med universitetetUFRN, ved bruk av fiberoptikk  fra Universitetet. «Med optisk utstyr, så kan prisen på «overvåkings-ringen» bli vesentlig redusert og forberdet i kvalitet. Den føderale regjeringen krever at utstyret skal plasseres på steder som brukes av folkemassen og bruk av optiske kabler fra UFRN er nettopp ideellt på disse stedene.

Vi som sitter her på gjerdet vårt håper så inderlig at dette kan bli noe av i en fart og før VM-2014, men nå som vi er blitt natalensere i tenkemåten vår, så ønsker vi også å; Tro på det – når vi kan ta på det!  Vi har bodd her i så mange år nå at vi har sluttet å tro på «Store ord og fett flesk»!

Så myndigheter, vis oss at dere virkelig makter å gjøre noe med de store problemene innefor kriminaliteten i hovedstaden!  Profesjonell video overvåking er et flott skritt i den riktige retningen når det gjelder den allmenne sikkerhetn i Natal.

127806

Et aktuellt sted for et kamera i det nye systemet.