Arkiv

Uærligheten florerer vedrørende buss kort.

Mer enn 3.000 studenter har fått beslaglagt sine busskort under aksjonen som har pågått i hele år under navnet «Cool Bus», som er et overvåking prosjektet som ligger under den kommunale urban mobilitet (SEMOB). Antallet, som representerer ca. 1% av antall registrerte brukere som har student,moderasjonskort utstedt av rådhuset, henviser til mengden av folk som har blitt fanget i det finmaskede nettet til SEMOB i samarbeid med Unionen av Urban Transport av passasjerer i kommunen Natal av selskapet SETURN, som ble opprettet for å bekjempe svindel i systemet av offentlige transport billetter.

Junior student Santos Kort blir ofte brukt ulovlig i transportsystemet og beslaglagte kort sendes til Delegacia Carteiras ved buss stasjonen for destruksjon.

Semob studerer nå flere måter på  å kunne avsløre ulovlig kort på.

 

Ifølge Seturnblir nå flere voksne studenter arrestert daglig ved brukt av kort tilhørende barn i barneskolen med forfalsket bilde etc. og blir da anklaget for en kriminalitet og  ID-tyveri prosess, under artikkel 299 i straffeloven i Brasil.

Politiet har fått tips om bander som lager diss professjonelle kortene med bilde og det hele og beslagtlagt store mengder med produksjonsutstyr for ulovlige kort.
«Hva vi ser her som vi pågripe bare blant studentenes lommebøker med over 3.000 er bare en liten del av det  faktiske antallet som sirkulerer.

Ifølge ham, kan kanskje overvåking som startet intenst i juni og juli, ha hatt en preventiv virkning for i august har antallet beslaglagte kort falt nedover i antall pga av en innført nulltoleranse + annmeldelser og  bruk av artiklene 171 og 308 i straffeloven .

«Beslaglagte kort er nå allerede blir sendt til politistasjoner og behandles som en ren forbrytelse,» sa han. «Cool Bus» består i å sammenligne skattelister  av  Semob under bruk på bussen tilfeldig. Når man observerer bruk av et student kortet, spør man om dokumenter som medfølger kortet gjør en sammenligningen mellom bildet og dataene fra teleoperatøren. For å bekrefte forfalskning, blir kortet beslaglagt og blir sendt til nærmeste politistasjon. Både transportøren som utstedet kortet til den opprinnelige eieren av kortet kan også miste kort-fordelen.

Vi på gjerdet kan bare henvise til artikkelen tidligere idag som omhandlet korrupsjonen i RN……………………………..sukk!