Arkiv

Arbeidet med å fornye og å bygge ut strandområdene i Natal er utsatt til Oktober.

Arbeidene med restrukturering av de urbane strandpromenaden i Natal skal ikke startes før i  oktober i år. Prediksjon er gitt av av den  kommunale sekretær for turisme og økonomisk utvikling (SETURDE), sammen med den kommunale offentlige etat for infrastruktur (SEMOPI), er at ordføreren Carlos Eduardo , ikke kan undertegne arbeidsordrene før i  neste uke.  Strekningen av Praia de Areia Preta og Praia do Forte, samt strekningen på Ponta Negra, inngår i prosjekter som vil koste statskassen R 14,636,160.00.

Ressursene forutsettes for å være tilstrekkelig for reparasjon av strandpromenaden langs Ponta Negra frem til VM 2014.

Marino bekrefte ikke, men sier at signaturen til serviceordren er forventet å kunne utstedes i  neste uke. «Vi kan ikke garantere noe, men er avhengig av at vi får undertegnelsen med signaturen til serviceordren på mandag i neste uke; for at arbeids-prognosen skal kunne starte i oktober, slik at vi kan klare å bli ferdige til VM 2014, sier han.

Begynnelsen av byggingen var planlagt til September 2013, noe som ikke skjedde. Men denr assisterende utenriksminister sier at planlegging av arbeidene før VM 2014, skal gå etter planen og rekke å bli ferdige i tid til VM.

Hun bekrefter at hvis alt går som planlagt, som for få de miljømessige lisenser fra IDEMA og ansettelse av selskapet som kjører tjenesten innen 30 dager langs vannkanten i Natal skal begynne å se ut som en arbeidsplass.

Revitalisering av de urbane strandområdene rundt  hovedstaden trenger en restrukturering og tilpasning for spaserende publikum, bygging av sykkelstier, utskifting av lysarmaturer, legge nytt belegg på fortau, reform av kiosker som er nå tilgjengelig på mange steder, urbanisering av landskap, foruten installasjonen av toaletter og andre community-fasiliteter. Totalt gjelder arbeidsordren av to utdrag valgt for prosjektet som er ca åtte kilometer langt, ifølge studiet av SEMOPI.

Strandområdene rundt Natal har i lang tid vært preget av forfall og manglende vedlikeholdt infrastruktur og er absolutt ikke noe å vise frem for tilreisende til VM 2014 – det er sikkert. Derfor så holder vi her på gjerdet tommelene så knokene hvitner for at SEMOPI skal klare å få strandområdene på bena igjen, sånn nogenlunde idet minste!