Arkiv

Ni byer i ferd med å kollapse pga vannmangel.

Ni byer i RN er i ferd med å kollapse nå.

Tørken som traff Rio Grande do Norte helt siden i fjor, fører fortsatt til store problemer og smerte i staten. Uten regn, så har mange av vann-reservoarene nå tørket opp og en full kollaps oppleves nå innen vannforsyningen i minst ni byer i RN i Seriodo og Vest-området. Det er ingen vann i kranene og prognosen er ikke oppmuntrende. Innen utgangen av dette året, så føyer derfor andre fylker/kommuner seg til denne listen og som viser effekten av mangel på vann denne sektoren. For å prøve å forhindre ytterligere skade, annonserte den føderale regjeringen nå nye investeringen på R $ 14 millioner gjeldende for 36 kommuner hos potiguar indianere. (RN)

Viktig reservoarer som Itans demningen og Weir i Caicó Weir i Pau dos Ferros har nå en historisk lav vannstand. En måling fra sist mandag, viser et volumet på 14,370,000 m³ vann, som representerer bare 17.58% av den totale kapasiteten. I andre vannkilder er situasjonen enda mer kritisk og igår hadde visse reservoarer bare 7,178,516 m³ med vann, som er bare 12.96% av den totale mulige.

Med tørke, er vannforsyning vann og avløp selskapet Rio Grande do Norte (Caern) kompromittert. I kommunene Ipueira, Carnaúba dos Dantas, São José gjøre Seridó, Nova Aqua, João Dias, Pilões, Riacho de Santana, São Francisco do Oeste og Ecuador , er man uten vann i kranene. Tilbudet til befolkningen gjøres derfor gjennom tankbiler eller nye brønner.

I San Francisco i vest er en skjerpende faktor: sivilforsvaret tjenesten er stoppet på grunn av streik. «Det samme gjelder for 19 andre kommuner. Kontraktene har blitt beslaglagt og ikke blitt fornyet.

Flere nød-vann programmer er under bygging, men ventes ikke ferdige før om tidligst 6 måneder og i mens så lider sivilbefolkningen, husdyr og faunaen i hele området under vannmangel og tørke.

Vi som sitter ubekymrede her på gjerdet og slikker en blek morgensol, føler at vi bokstavelig talt befinner oss på sol-siden av livet, mens mange fattige bønder og andre i Potiguar området lider på skyggesiden hvor det eneste som det er nok av – er støv!