Arkiv

18 RN byer får nye tankbiler til disposisjon.

Atten byer  i det halvtørre (Semiride) potiguar området får låne/få tankbiler fra 23 september. Bilene vil bli videresendt til prefekturene for hver by, tildelt av MDA  gjennom ressurser av PAC 2. Sier Raymond Costa, Deputy Marshal av MDA i RN og før februar neste år vil alle 150 kommuner i det halvtørre området ha en tankbil, en traktorgraver, en hjullaster og en gravemaskin til sin disposisjon. Totalinvesteringen er på R $ 15 milliarder.
«Utstyret er til for å støtte kommunene sine små vannprosjekter til å motvirke tørkeen,» sa Pongsak fra de føderale myndighetene . I denne utleveringen skal dekke byene;  Grossos, Ielmo Marinho, Guamaré, Ipoeira, Ipanguaçu, Itajá, Itaú, Jaçanã, Janduis, Boa Saúde, Japi, Jardim de Angicos, Jardim de Piranhas, Jardim do Seridó, João Câmara, João Dias, Jucurutu e José da Penha.  Levering av utstyr har holdt på  siden i fjor. «I 2011 vi gjorde vi to små leveranser. I juli i år leverte vi mer utstyr og neste leveringsdag er 23de september, opplyser deleagten fra MDA.

Tørken som har herjet Rio Grande do Norte siden i fjor, fører fortsatt til store problemer både for by-beboere og bønder i området. Uten regn, har reservoarene tørket helt opp og kollapset i vannforsyningen er nå total i minst ni av kommunene Seridó- beltet og Vest-Rn. Det er fremdeles ingen vann i kranene og prognosen er heller ikke oppmuntrende.

Hjelp av departementet for agro-utvikling har ingen mulighet til å kunne rette opp problemene som er forårsaket av tørken, men hensikten nå er å hjelpe direkte med mangel på vann. I alt vil totalt 428 byer/kommuner få levert utstyr, men for flere byer i innlandet er innleide tankbiler eneste muligheten for vannleveranser.

Uten vann er det en selvfølge at nesten ingenting fungerer normalt i disse samfunnene og himmeln blir daglig overøset med bønner om regn, men uten at de er blitt bønnhørt i noen særlig grad foreløpig?