Arkiv

Full krangel om politiet og sikkerheten i Natal.

Staten regjeringen vil bare delvis oppfylle anbefalingen fra statsadvokaten kontor om innsettelse av 124 police officers som vil være tilgjengelig for offentlige organer og med 12 stk for en funksjonen i Utenriksdepartementet for offentlig sikkerhet og offentlige forsvar (SESED). I går sa Sesed sjefen, Doug da Rocha, at guvernøren Rosalba Ciarlini allerede hadde beordret tilbake 30 offiserer som er gjort tilgjengelige for andre avdelinger og at regjeringen «ikke anser de 90 som skal arbeide innenfor sektoren til SESED som særlig lemplige for en forbedring av den offentlige sikkerheten innenfor CIOSP?

«Tallene er ikke akkurat de som blir presentert for påtalemyndigheten, fordi vi har brukt 30 politimenn i denne situasjonen et annet sted,» sa sekretær for sikkerhet, Doug da Rocha. Han sa også at «Dette vil bli forklart» innen 10 dager, som er fristen gitt av kjernen av ekstern kontroll politiet aktivitet (NUCAP), knyttet til 1800 district attorney’s Office i Natal hos guvernør Rosalba Ciarlini sin Security Secretary og ligger fortsatt under den generelle representanten Civil politiet, Ricardo Sergio Costa de Oliveira, som vennligst bes oppgi hvorvidt han godtar arrangementene anbefalt av MP.

Doug da Rocha uttalt at overfor den kritiske situasjonen som oppleves i området for offentlig sikkerhet i kraft av det menneskelige ressurs underskuddet, felles anbefaling n ° 001/2013, undertegnet av advokat General of Justice, Rinaldo Reis Lima og ved koordinator av Nucap, aktor Leonardo Cartaxo Tariq, » tilegnet hjelp og for å bidra til forbedring av offentlige tjenester og sikkerhet».

De ca 90 offiserer som beordres fra MP, «i sektorer av desentraliserte SESED for forskjellige funksjoner av det juridiske politiets service eller jobb til avdelinger utenfor området, blir gjort på bekostning av slutt-aktiviteten til det sivile politiet». Myndighetene insisterer likevel på at omrokkeringen vil være midlertidig pga behovet for også en øket sikkerhet i hovedstaden. Media på sin side kan ikke forstå annet enn at dette tvert imot svekker sikkerhetn på gater og torg og at man driver en «ett skritt frem og to tilbake» politikk?

Vi som myser mot morgensolen her på gjerdet vårt, fikk ikke noen umiddelbar god «sikkerhets-følelse» av dette snikk snakket om å flytte politi hitten og ditten. Det er visst klin umulig for myndighetene å forstå at hovedproblemet skyldes alt for lite personale og alt for dårlig opplæring – men dette koster jo penger – så da så?

I mens danser musene (les kjeltringene) på bordet mens krangelen går videre i de offentlige instansene

Vi gremmes!