Arkiv

Detaljhandelen viser en behagelig økning i Brasil.

Handelsregisteret melder om høyere tall for 2012

Kilder i Rio de Janeiro (APR), viser at detaljhandelen vokste med 1,9% i salgsvolum i juli, den største økningen siden januar 2012 (2,8%), rapporterte i går brasiliansk Institutt for geografi og statistikk (IBGE). Den nominelle omsetningsvekst var på 2%, den største endringen siden juni 2012 (2.4%).

Alberto Leandro sierat  møbler og tekniske industri-apparater var sektoren med størst vekst, ifølge IBGEO.

Blant de ti aktivitetene kartlagt, så rapporterte åtte om en positivt variasjon på salgsvolum, spesielt for tekstiler, klær og sko (5.4%), andre artikler for personlig bruk og husholdning (3,9%), utstyr og papirvarer, datamaskiner og kommunikasjon (3,5%), møbler og apparater (2,6%) og hypermarkeder, supermarkeder, næringsmidler, drikkevarer, tobakk (1,8%). Aktiviteter som hadde negativ utvikling var drivstoff og smøremidler (0,4%) og biler og motorsykler, deler og tilbehør (3,5%). Men siden juli 2012, har alle aktiviteter vokst fremover.

Segmentet av møbler og apparater, med en økning på 11% i salgsvolumet i forhold til juli i fjor, var ansvarlig for størst fremgang (22,4%) av det totale detaljsalg i måneden. Hypermarkeder, supermarkeder, matvarer, drikkevarer og tobakk, med en variasjon av 2,6% i juli over samme måneden 2012, var ansvarlig for den nest største andelen i det endelige resultatet (21.8%). Til tross for økningen presenterer ifølge IBGE, aktiviteten likevel en ytelse under gjennomsnittet, på grunn av matvareprisene, som steg langt over den generelle indeksen i løpet av 12 måneder: 11,9% i gruppen mat hjemme, mot 6,3% for den globale inflasjon, ifølge tallene fra IPCA. Aktiviteten til andre artikler for personlig bruk og husholdning vokste 12% sammenlignet med juli 2012 og hadde tredje størst innvirkning (18,9%).

Utvidet handel, som inkluderer detaljhandel og aktiviteter av biler, motorsykler, deler og bygging materialer 0,6% i juli, variert med juni salgsvolum og 0,8% for nominelle inntekter. Gebyret for biler, motorsykler, deler og komponenter falt 3,5 prosent i forhold til juni. Sammenlignet med juli i fjor, var endringen på + 1,8%.
De fleste stater vokste i detaljhandel salget i juli: Mato Grosso do Sul (15,7%), Paraíba (13,8%), Rio Grande do Norte (10.9%), Rondônia (10.9%) og Pernambuco (10,7%). I forhold til juni i fjor, volumet av salg, 21 enheter i Federation vokste, med vekt på: Mato Grosso do Sul (6%), Sao Paulo (3,2%), Rio de Janeiro (2,6%), Rio Grande do Sul (2,6%) og Santa Catarina (2,5%). Største fossen ble registrert i Roraima (-1.4%), Mato Grosso (-1.4%) og Tocantins (-0.9%).

Vi her i morgensolen med et glass iskald juice i hånden, gleder oss over alle positivet tall som fremkommer om dette store landet her i Sør-Amerika og ønsker lykket til på den videre ferden fremover i årene som ligger foran oss.

128171