Arkiv

Det spøker for Carnatal iår.

Byen Natal opplyser offisiellt gjennom sekretær for offentlige arbeider og infrastruktur, at det vil være omtrent umulig å arrangere Carnatal i år rundt Arena das Dunas. Ifølge Tomaz Pereira de Araújo Neto, som promoterer og leder kampanjer for dette karnevalet, innrømmer at han ser det som umulig å arrangere dette store jippoet rundt området Lagoa Nova langs den tradisjonelle ruten. Den enkle grunnen er at arbeidet med den nye dunas ikke kan avbrytes på grunn av inngåtte kontrakter og datoer for lovet ferdig prosjekt mellom byen og konstruktøren.

Så, pga alle disse arbeidene i hele dette området, så er det ikke mulig av en fortsettelse av bolken Carnatal.» forklarte han. Å finne et nytt sted til å være vert for arrangementet, virker foreløpig som en helt umulig oppgave sier de som er ansvarlige for dette tradisjonelle karnevalet. Det har kommet inn et forslag om å bruke området rundt  Omar Avenue O’Grady. Men for å bruke dette området, så må en del offentlige lover endres og omdefineres og man må gå igjennom arrangementet detalj for detalje, sier sekretæren.

Ricardo Bezerra, en av direktørene i selskapet, hevder han er » i kontakt med kommunen» og at definisjonen for å bruke dette  området, ligger helt hendene til kommunen og han håper på et svar derfa i slutten av denne eller neste uke? Han vil heller ikke bekrefte eller avkrefte at de også vurderer andre muligheter og som det ser ut nå – så brenner det et blått lys for Carnatal 2013, da VM-2014 er et mye viktigere mål for byen tross alt.

Arbeidene til gruppe 2 for  ny urban mobilitet i byen, krever at man bygger to nye broer og fem tunneler rundt nye Arena das Dunas og dette som bare må være ferdig før mai 2014 gjør det helt umulig å tenke seg noe Carnatal midt oppe i dette digre arbeidsområdet? Arbeidene vil koste R $ 222 millioner og vil måtte skje i tre arbeids-skift fordi de skal være ferdig innen mai neste år.

» Så nær arbeidstedet hvor nye Arena das Dunas oppstår, så vil ikke noe karneval her ikke være mulig, pga alle de viktige arbeidene. Men, vi venter fortsatt på en reaksjon fra SEMOB om mulige alternativer, men ser samtidig at det er vanskelig å organisere en så stor operasjon som av det Carnatal krever og  i tillegg er det også en masse andre arbeidssteder spredt ut over hele byen som omhandler planene om økt mobilitet frem til VM-2014, sier»Thomas Grandson. Mulighetene for av Carnatal oppstå rundt Omar Avenue O’Grady, mener Walter Pedro da Silva, assisterende utenriksminister hos SEMOB som temmelig utenkelig for øyeblikket. «Vi må i så fall se nøye på hvordan noe slikt skulle kunnesom skulle gjøres. Først uthevingstegn «, konkluderer han.

Milkøkrefter mener at en flytting av Carnatal til Avenue O`Grady er helt utenkelig og vil skade miljøet i området, samt at befolkningen i området ikke har vært forespurt om de vil ha dette store arrangementet tredd ned over ørene – uten å spørre?

Vi som sitter her på gjerdet vårt ute i det grønne og slikker behagelig morgensol, forstår også godt at det ikke vil være lett å flytte et slikt karneval til et annet sted. Da er det bedre å hoppe over et år og å komme tilbake enda sterkere i området rundt den nye stadion i Lagoa Nova området til neste år istedet da?