Arkiv

Saftige meloner fra RN på verdensmarkedet.

Dere vet vel at RN begynner å bli verdensberømte pga sine meloner?

Ikke nok med at RN er den største produsenten av meloner i hele Brasil. Nå begynner sakte men sikkert resten av verden å få opp høynene for den superbe kvaliteten på melonene våre?

Gule saftige, solmodne melon fra f.eks. Mossorò har nærmest blitt et varemerke for ekstra-kvalitet på frukten fra RN, opplyser National Institute for industriell eiendom (INPI). Kvalitets stempelet på frukten fra denne kommunen, har nå gjort at man åpner ytterligere et stort område for produksjon av meloner og dette er viktig fordi det tilfører verdier til området og produktene og åpner nye markeder, sier tidligere formann i styret i plante helse, som er hovedmannen for  frukt dyrkere av Rio Grande do Norte og Ceará og nåværende sekretær for utviklingen av de nye feltene i Mossoró, Francisco de Paula de Segundo.

RN forsøker nå å komme seg inn på nye markeder i f.eks. USA, nettopp pga sin ekstraordinære og flotte kvalitet på sine meloner.

Frukten begynte også å bli eksportert til Kina i fjor og vil i denne måneden begynne å bli markedsført i Chile. Europa, er imidlertid fremdeles den største forbrukeren og et av de viktigste markedene for frukt bøndene. Europa formelig elsker de saftige og flotte, solmodne melonene fra RN!

Tidligere så var nok Brasil det største markedet for melonene våre og ble solgt billig over hele landet – sterkt etterspurte pga en superb kvalitet. Etterhvert har man imidlertid fått opp øynene for at disse fantastiske melonene våre med en særdeles super kvalitet, er etterspurt på verdensmarkedet – selv om prisen er litt høyere. Markedet er så absolutt villig til å betale mere for kvalitet og dette begunstiger staten RN i høyeste grad.

Om nå myndighetene i RN kan få ut fingeren og hoste opp nye utskipningshavner innen RN, istedet for at de skipes ut fra Ceara, så vil ringen være sluttet for en inntektsbringende eksport – nå er det Ceara som skummer av fløten dessverre. Meloner er ømtålig frukt og krever moderne kjølelagre og proffessjonell håndtering og dette har Ceara forstått siden mange år tilbake og tjener fett på denne eksprten av våre meloner – fy skam!  På tide å få ut albuen for myndighetene i RN og heller kanalisere de store summene over til RN istedet? Her trenger vi inntektene i høyeste grad!

128532