Arkiv

Bankstreik fra i dag NB!

Bankene  vil gå til streik fra idag av.

NB!   Bankene i RN vil slutte med sine aktiviteter fra kl.12:00 idag 19.septmber. Beslutningen ble tatt av generalforsamlingen holdt igår kveld (18), på det gamle College, på Avenida Deodoro da Fonseca. Ifølge Marta Turra, den generelle koordinator for Bank Workers Union i RN og gjør at det blir full stans i alle private og offentlige banker.

Godkjenningen av streiken, ble godkjent i plenum den 12 September og fullt vedtatt på onsdag (18) for å å starte en permanent streik.

Ifølge koordinator innebærer en slik dagsorden pga av påstander divergerende oppfatninger i aspekter ved økonomisk orden, arbeidsforhold og helse. En av punktene på agendaen er en lønnsøkning på hele  22% i kategorien lønn og som må innfris og fullføres innen tre år.  En viktig ting, er den store forskjellen i arbeidsforhold, lønninger og helse-ordninger mellom de private og de offentlige bankene. «Det er innen de fleste grupper av Bank, mange som ikke har de samme rettighetene helt siden 1998 sier man til media.

«Banker har bare tilbudt 6,1 prosent lønns-økning og som ikke engang dekker inflasjonen. Våre ansatte er meget frustrerte og helt satt ut av de ublu forslagene fra bankene og de avviser tvert alle slike forslag, sier han.

Vi som sitter her på gjerdet i morgensolen og spiser melon og nyter livet i Solskinnsbyen, har likevel bange anelser om dette, for det kan fort utvikle seg til at man heller ikke vil f.eks. fylle på med kontanter i mini-bankene og da står man der da – med sjegget i VISA-luken og uten å ha fått ut noen penger?  Noe som over tid kan bli temmelig plagsomt når tilgangen til pengene våre blir avskåret? Det er begrenset om hvor mye penger hver enkelt tør å ha liggende hjemme i safen sin også?