Arkiv

Turistene til Brasil er fornøyde med sikkerheten.

Departementet for turisme kunngjør i dag resultatet av et forskningsprosjekt som avspeiler meningen til turister som kom til Brasil under Confederations Cup i fotball. Studien gir et klart bevis for at utenlandske besøkende/turister avslører en høy grad av ønsker om å komme tilbake til landet Brasil. Ifølge målingen hevder 75.8% at de har tenkt å komme  tilbake til VM 2014.

Den internasjonale turisten, forble ifølge undersøkelsen, 14,3 dager i landet, godt over gjennomsnittet for brasilianske turist besøk (5,5 netter). Bodde i hoteller (74.6%) og besøkte to andre turist-mål utenfor selve fotball arenaene. Antall besøkte byer under denne cupen ble så høyt som 132 byer.

Hver utlending brukte, i gjennomsnitt R $ 4,060 under sitt opphold i landet. Det generelle gjennomsnittet av de spurte (brasilianere og utlendinger) ligger på R $ 1,348 i løpet av turneringen. Byene som registrert høyeste pengeforbruk per person, både utlendinger og innbyggere av Brasil, fant man i byene, Rio de Janeiro (R $ 948,70), Fortalesa (919.52) og Brasília (846.22) reals pr. person.

I oppfatning av de offentlige intervjuene, var den beste og mest positive turist-oppfatningen knyttet til; infrastrukturtjenester som restauranter (93.6%) og media hosting (87.2%). positivt og greit. Men undersøkelsen viste også en positive evaluering av drosjer (88,3%), offentlig sikkerhet (78,3%) og offentlig transport (72.8%).

De besøkendes forventninger om turen til Brasil var generelt oppfylt eller overgikk forventningene, ifølge erklæringen fra mer enn 70% av respondentene. De beste positive elementene evalueres i løpet av turen, som ble spontant nevnt av intervjuobjekter, var gjestfrihet fra personer (32,9%), strender og naturskjønnhet landet (25.6%) og stadioner (20.5%).

Forsknings resultatet var bestilt av Economic Research Institute Foundation (FIPE) på anmodning fra departementet for turisme og vil ble presentert på onsdag (18) i en offentlig høring som ble ledet av turisme og idrettens deputertkammere, med deltakelse av den nasjonale sekretær for turisme politikk Vinicius Lummertz og presidenten for  Embratur, Flávio Dino.

Undersøkelsen ble opptatt på flyplasser, fotballstadioner, badestrender, restauranter, hoteller etc. – men vi fikk aldri besøk av noen interjuvere her på gjerdet hos oss dessverre. Vi lå kanskje litt utenfor allfarvei i så måte? Men – samma det!