Arkiv

RN ligger på andre plass når det gjelder å betale skatt i Nord-Øst

Rio Grande do Norte har den nest høyeste skattebelastning her i NordØst for mikro og små selskaper i industrisektoren og det sjette høyeste i landet Brasil. Tallene blir gitt i en studie av National Confederation of industry (CNI) og Service til å støtte mikro og små bedrifter (SEBRAE), utgitt i går.

Ifølge studien «skattebelastning på mikro og små bedrifter: Nasjonal rangering for -2012», har disse industriene i alle statene i Brasil, en gjennomsnittlig 7,9% av sine inntekter betalt i skatt. I nordøst varierer det med større tall og i Alagoas er prosentandelen (8.2%). Nasjonalt, er det likevel mange verre stater enn RN stater, f.eks.  Mato Grosso (23.2%), Acre (8,8%), Mato Grosso do Sul (8,3%), Amapá (8.2%) og Alagoas (8.2%).

Som andre NordØst stater, ligger RN over gjennomsnittet til det som anbefales av Simples Nacional, som er  (5.9%, for industri) og over gjennomsnittet for landet (6,4%).

Likevel så er det endel lyspunkter i denne skatte belastningen i RN  og man har her flere «incentiver». Derfor så lever mange av småbedriftene (ofte familie-bedriftene) ofte med en brukbar inntekt, uten at man av den grunn skal påstå at de er særlig rike?

Vi som slapper av her på gjerdet i den bleke morgensolen, kjøper ofte varer med en flott kvalitet som er produsert av små familiebedrifter i RN – når det er mulig, for vi anseer det viktig å støtte denne industri-grenen i Natal?