Arkiv

Bio-diesel får en ny sjanse i RN?

Bønder i territoriet Mato Grande, som dekker et område med landlige sletter og boplasser i over 15 kommuner i Rio Grande do Norte, forbereder seg nå på å gjenoppta å plante solsikke og andre råvarer for produksjon av biodiesel, et drivstoff produsert fra vegetabilske oljer og animalske fettstoffer.

Håpet fra nye bosetterne, som har plantet solsikke mellom 2008 og 2009, forlot avlingene sine i 2010 på grunn av en mangel på etterspørsel i markedet, men blir nå gjenopptatt etter at Petrobras, landets største biodrivstoff produsent, annonserte at de vil begynne å produsere biodiesel i kommersiell skala i RN i 2014 og at de investerer en del ressurser i staten.

Junior Santos,  sier at solsikke kultur er en kilde for produksjon av biodrivstoff og som forventer en ytterligere økning i antallet solsikke kulturer i RN.

«Planting av slike solsikke produsenter kan  lett igangsettes ved å bare  «mate flokken sin», sier Marcelo Lira, forsker ved den brasilianske Agricultural Research Corporation (EMBRAPA) og landbrukets forsknings firmae i RN (EMPARN).

«Produsente i RN ble motløse og sluttet å tro på levedyktigheten til en slik kultur som Solsikke og Raps planting for oljeproduksjon. Dette kan nå endres med denne nye given og nye stimulansen, sier Luiz Carlos, veileder og infomant for landbrukets statistikker for IBGE/RN.

Livânia Frison, som bor i området Rosário i Ceará Mirim og er partner på Cooperativa dos Produtores de Canudos, er en produsent som på nytt er fylt med forventning. På territoriet deres i  Mato Grande, der plantasjen ligger, har nybyggerne nå plantet kokospalmer, for å hente ut kokos-olje og arbeider med installasjon av en ny produksjonsenhet ved Tilapia, som skal forvandle Viscera fisk til et råstoff for biodiesel.

Nybyggerene stoler nå på at Petrobras virkelig vil ta imot oljene deres for å lage bio-diesel av dem?

Mens venner av oss sier som de alltid gjør; Vi skal tro på prosjektet, når vi kan ta på det ferdige produktet! Det er i grunnen meget klokt sagt?