Arkiv

Uferdige bygninger irriterer beboerene i Natal!

Svarte murstein og maskin-skrot på skjermen, er de uferdige bygningene rundt omkring en realitet som bringer mye skade natalensere. De gjør omgivelsene styggere, tilfører nabolaget en opplagt risiko, blir hjem og  avl for skadedyr, insekter og giftige dyr. De samler opp mye råttent vann og de tjener som ly for forbrytere. På den annen side, er de ofte synonymt med sprukne drømmer og håpet som brast – der bygningene står som tause vitner til elendigheten.

 

Det er ikke vanskelig å finne disse konstruksjoner i Natal. På hjørnet av Avenida Hermes da Fonseca Mipibu Street, for eksempel en bygning fungerer som beskyttelse for kriminelle og forenkler betraktelig problemet med tak over hode for banditter og kjeltringer og dette går ut over private hus og forretninger i nærheten. Mange andre steder kan nevnes i denne sammenhengen og problemet har ikke blitt noe bedre med årene.

Bosatte i flere regioner sier at de har bygninger i nabolaget som har stått halvferdige i over 25 år og utgjør en formidabel risiko og et stort irritasjonsmoment for de som bor i områdene.

Uten tilsyn, så kan man igjennom ødelagte vegger få en enkel tilgang til bygninger for alle. Mye av smuss, søppel og avføring, døde dyr er spredt over hele området. Restene av byggematerialer er strødd overalt og beslag og stativer som holder oppe bygningen er utslitte og rustne.

Slike bygninger som har stått slik i over 25 år, er rene supermarkedene for narkotika og prostutisjon og ligger ofet kloss opp til villa-strøk med en masse barn som bruker steden som livsfarlige lekeplasser.

Mange av disse «bygningene» har skiftet eier opptil flere ganger, slik at myndighetene ikke lenger aner hvem som virkelig eier tomten og da bygningen. Det er jo tomten som representerer verdien i dette kaoset. Bygningene må garantert rives, men det koster en masse penger og mens myndighetene tror de har fått tak i rett eier, så har den skiftet eier to-tre ganger etter det.

At disse bygningen virker som magneter på kriminelle og er rene oasene for dem, bryr ikke byens myndigheter seg nevneverdig om, for de har ingen penger (millioner) til å angripe dette formidable problemet.

Vi som sitter i vår egen grønne oase her på gjerdet vårt, vet om mange slike bygninger spredt ut over hele Natal, så hvis det er noen som trenger kulisser til en skrekk-film, så er de som sagt; ferdig oppsatt i dusinvis i Natal.

Vi gremmes.

128762