Arkiv

Turisme gjelder over «korte avstander».

Turisme er gjort for «korte aktiviteter»

Turisme konsulent og et kjent nasjonalt anerkjente navn, Paulo Gaudenzi gjør seg visse betraktninger i et intervju som nylig ble gjort med ham. I en oppramsing av 80 aktiviteter for PR og reklame for turistbransjen i Brasil, så mener han at dette til en stor del kun er «korte aktiviteter» som fungerer best, med unntak av noen få seriøse andre innen området.

Paulo gjør om at man trekker de riktige konklusjonene ute på verdensmarkedet når det gjelder å bruke kort som VM-2014 i fotball og sommer OL-2016. Det er her han understreker behovet for offentlig administrasjon og riktige investere i reklame, men erkjenner også behovet for et partnerskap mellom offentlig og private innsatser, for det er tross alt turarrangører som setter farge på markedet.

Selv når emnet er de store begivenheter som landet vil være vert for i 2014 og 2016 , så siterer Gaudenzi eksempelet Sør-Afrika og han viser til at man her lærte leksen sin om at et turist «mirakel» overført fra PR og reklame for landet – ikke kommer av seg selv bare pga av at de er store begivenheter – nei man må spytte i nevene og trå til hardt selv på lokalt hold og vise alle ute i verden hva man kan by på i tillegg til selve begivenheten. Først da skjer «mirakelet» og man oppnår den ønskede effekten av tilstrømmende turister som også kanskje vil komme tilbake både en og to ganger siden, pga disse lokale (korte) opplysningene?

For alle som mener at turisme er enkelt gjort over lange avstander, så mener altså konsulentene at turisme derimot er best gjort for de korte avstander. En uttalelse som selvfølgelig innbefatter en god  guiding og rett fokus på formidling av sine egne lokale destinasjoner som pynten på kaka?

Vi som nyter livet her på det koselige gjerdet vårt her i morgensolen, vil for vår del legge til at dette burde myndighetene i RN legge seg på minnet – jo før jo heller – for et VM i fotball f.eks. – er så absolutt ikke noe som kommer rekandes på ei fjøl dann og vann. Dette er en sjanse og en begivenhet som bør brukes for alt den er verd og investeringer her – blir som så-kornet på turist åkeren vår og vi får ti-falls tilbake i ettermarkedet – lenge etter at VM er over, om vi vil da? Noen ser jo ikke skogen pga alle de dumme trærne der?

 

 

Med deg, Paulo Gaudenzi: