Arkiv

Enda en små hval funnet død på stranden.

Det bekreftes nå at enda en død små-hval av typen «Falsk spekkhogger» er funnet død på stranden.

Dyret er av typen Pseudorca Crassidens, dette dyret ble funnet i nordlige deler kysten langs Brasil. På ettermiddagen tirsdag (24), ble dyret funnet på stranden Gado Bravo ved Tibau. Ifølge prosjektkoordinator, Flávio José Lima Silva, som er ansvarlig  for å overvåke denne regionen, er nå teknikere reist til stedet for å samle materiale for analyse.

 

Dyret funnet i går, måler 4.15 meter og er allerede i en tilstand av forråtnelse. På dette stadiet har slike dyr en sterk lukt og huden flasser, og blotter fettvevet, noe som forklarer den hvite fargen. Andre indikasjoner tyder på at dyrets død kan ha inntruffet mellom 24 til 48 timer tidligere, men dataene vil bli bekreftet etter en obduksjon. «Regionens klimaet er veldig varmt og dette øker hastigheten på forråtnelses prosessen,» forklarte han.

 

På søndag (22) ble 30 hvaler av samme art funnet strandet på stranden Upanema, i Arreia Branca. Av disse ble 23 klart å lempet tilbake i havet, mens syv av dem ikke kunne reddes, blant annet pga angrep fra haier i området. Miljømessige årsaker til denne er ikke klarlagt, men en rapport vil bli lagt ut til media innen 90 dager.

 

Prosjektkoordinator  Flávio José Lima Silva, ansvarlig for å overvåke i regionen, sa at det er flere muligheter å velge mellom når det gjelder årsaken til slike strandinger, men noen 100% konklusjon har man aldri kommet frem til og man er derfor meget intressert i dataene fra denne store strandingen, for å komme nærmere en forklaring på slike mystiske strandinger som skjer fra tid til annen langs Brasil sin lange kyst.