Arkiv

Petrorbras fjerner lagertanker.

Ni måneder etter kunngjøringen av deaktiveringen, så begynte Petrobras å fjerne de 40 store drivstofftankene som  ligger i området ved Santos Reis. Det er regnet med ca femten dager på fjerningen, opplyser firmaet som har fått i oppgave å fjerne de digre tankene. Naboer i området feirer handlingen, men skjebnen til landområdet som tankene stod på er fortsatt ukjent.

Outsourcingen av dette området til Petrobras, ble planlagt for 18 måneder siden. I tillegg til fjerningen av tankene er det nødvendig å minst i ett år foreta en rensing av jorden i området. Byen Natal ønsker re-urbanisering av landområdet, men det brasilianske luftforsvaret som eier de fleste slike landområder, studerer nå muligheten for å bygge hus for soldater og embetsmenn på tomten senere?

Rådhuset sier at de har andre planer for området, men så lenge de ikke eier tomten så er alt av slike planer helt i det blå.

Ved kunngjøringen av demonteringen, så rapporterte pressekontoret at «Petrobras gjennomfører for heller en investeringer for produksjon av bensin i Guamaré Terminalen i nabostaten og  Prosjektet vurderer en deaktivering av Natal området». Konsulent rapporterten sier  at prognosen er atNatal terminalen skal operere frem til februar 2014.

 

Tankene i Santos Reis området, har alltid vært lite populære i nabolaget til disse store stål-uhyrene, men samtidig så peker andre røster på det faktum at Petrobras er den største «lommeboken» til Natal og at ved en flytting fra hovedstaden, så vil byen kunne miste store summer av skattepenger og ikke minst arbeidsplasser, men slikt betyr ikke noe for kort-tenkte naboer?

Vi som nyter den herlige morgensolen her på steingjerdet vårt, ser det at «penger er ikke alt» her på jorden ,men på den annen side så blir livet meget vanskelig uten dem og for ikke å snakke om manglende arbeidsplasser hvor man kan inntjene dem? Det er derfor viktig å måtte godta endel minuser i livet sitt, for å kunne innkassere flere plusser?