Arkiv

Regjeringen endrer lønnsutbetalings rutiner.

Staten – regjeringen kunngjorde i går en ny tidsplan for utbetaling av lønn for September måned. Seks tusen seks hundre ansatte som har en lønn på mer enn R $ 3.000 vil måtte vente til 10 oktober for å kunne motta utbyttet for måneden. Funksjonalismen med lønns inkomster på over R $ 3000 og alle de innvolverte opererer i avdelinger for utdanning, helse og sikkerhet og i tillegg kommer de indirekte ved administrasjon, som UFRN [Universitetet i staten Rio Grande do Norte]. Dette offentliggjør sekretæren ved myndighetens kontor [DMV], IPERN [Social Security Institute]og IDEMA [Institutt for økonomisk utvikling og miljø] og JUCERN [kommersiell register] og alle disse skal utbetales betale på mandag (30). Begrunnelsen for forsinkelsen i å først oppfylle gamle forpliktelser som ligger på vent, pga uventede kraftig økning av lønnsutgifter.

Alex Régis ved Dados presentert av Anselmo Carvalho avslører nå at  September underskuddet på budsjettet nå har nådd R $ 5 millioner reals.

Økning i slike utgifter ventes å øke med 10.6 prosent i 2014.

Myndighetene ser meget pessimistisk på utviklingen av økonomien til staten RN pga mindre skatte inngang og lavere sysselsetting. Dette gjør at RN kommer inn i en enda verre ond sirkel enn tidligere og den fæle tørken som har herjet staten i over 18 måneder til nå – gjør absolutt ikke saken noe bedre. Men, det nevnes foreløpig ikke noe alternativ som at man må sette over styringen av RN til den føderale regjeringen i Brasilia.

Myndighetene forsøker så godt de kan å skjerme tilførselene av midler øremerket til VM-2014, men allerede nå har man vært nødt til å redusere disse bevilgningene og forsøke seg med en «light» versjon.

Vi som sitter her på vårt koselige gjerde og småprater i den fine morgensolen – ser uten problemer at dette skaper vondt blod med slike manglende lønnsutbetalinger og at noe brygger seg opp i horisonten i Natal, da særlig med tanke på at helse, sikkerhet og infrastruktur allerede ligger nede på et styggelig lavt nivå pga av pengemangelen og når stadig flere selskaper snakker om å trappe ned i RN (som f.eks. Petrobras og AMBEV) så forårsaker dette bare ytterligere problemer for den fattige staten RN?