Arkiv

Petrobras nekter for at de legger opp til økt pris på drivstoff.

Presidenten til Petrobras, Grace Foster,  nekter nok engang for at de planlegger en ny justering av drivstoffpriser på kort sikt. Direktøren innrømmet at gapet i priser i forhold til det internasjonale markedet, spriker mer og mer  i de siste dagene pga en høy-dollar, men valgte å ikke sette en dato for en eventuell pris stigning. «Vi jobber for en konvergens av priser,» sa han.

Presidenten deltok i går på en pressekonferanse som del av feiringen i Rio de Janeiro, ved feiringen av 60 år for selskapet. Hun vil vært på arrangementet i morgen også, men ble innkalt for å måtte teise til Brasilia og et møte med President Dilma Rousseff og ministeren for gruver og energi, Edison Lobão. » Men vi skal ikke diskutere drivstoffpriser» sa hun. Når hun ble spurt om hva gapet mellom interne og internasjonal priser, så svarte hun at dette spørsmålet er meget komplisert og at hun ikke kunne svare på dette spørsmålet pga en rekke med variabler. Til tross for den forverrede situasjonen for selskapet, opplyste hun likevel at inntektene til Petrobras er gode i tredje kvartal 2013 og at Brasil importerer stadig mindre drivstoff.

Men media syntes å lese mellom linjene at en høyning av drivstoffprisene, er likevel på trappene?

Vi som sitter her og storkoser oss på gjerdet i den flotte morgensolen og spiser nydelig frukt til frokost, er likevel redde for at prisene skal snart opp og at dette er dårlige nyheter for dem som har «status symbolet» (bil) hjemme i garasjen, men ikke har råd til å bruke den noe særlig pga – nettopp – høye drivstoff priser. Om vi for moro skyld skal justere bensinprisen i Brasil i forhold til lønn (hvor lenge man må jobbe for en liter bensin) sammenlignet med Norge, så måtte nok bensinprisen i Norge ligget på rundt 50,- kr. pr. liter. Da hadde det nok blitt mange flere biler i Norge også, som hadde måttet stå i garasjen?

Til dere som klager på bensinprisen i Norge – slutt med det – dere aner ikke hva dere prater om!