Arkiv

Overfall på bussrute 72

Tre tenåringer foretok et overfall mot bussruten 72-Vale Dourado i Guanabara, natten til sist fredag (27). Rundt kl. 21:40 så overfalt to jenter og en gutt bussen og truet til seg lommebøker, smykker og mobiltelefoner fra de skrekkslagne passasjerene. Kriminalitet skjedde i nærheten av området Quitas.  Etter ranet hadde skjedd, klarte militærpoliti å finne to av tenåringer bærere av tyvegods, R $ 34.95 og en stor dolk som ble brukt under ranet.

PMs fant de mistenkte bare få minutter etter ranet nær en gangvei, hvor de ble observert sammen med en større gruppe. De arresterte en 12 år gammel gutt og en jente på 17 år. Etter å ha blitt tatt på fersken med ransobjekter fra passasjerene i bussen, så kom de begge med en full tilståelse til politiet.

Ofrene er velkjente tenåringer av politiet, som ofte har vært innom politistasjonen på sørsiden i Candelaria. I en uttalelse til politiet så innrømmet gutten seg som er bruker av kokain og som tvinger ham til slik kriminalitet pga avhengighet til kokain. Han sa også at han ble invitert av 17 år gamle jenta til å være med på å begå forbrytelsen.

Likevel så har antallet bussran gått kraftig tilbake i det siste, da sjansene til å bli tatt har øket formidabelt, etter at politiet har øket sine blitz-kontroller ute i byen på alle mulige steder.

Vi som sitter trygt her på gjerdet vårt og nyter en blek, men fattet, morgensol, sier oss meget takknemlige overfor politiet som forsøker å sette en stopper for denne utrivelige sporten blant ungdommer. Man kan bare ikke overfalle en buss og true passasjerene på livet – bare fordi man ønsker seg en ny I-Pod – dette burde ungdommene forstå?