Arkiv

DER sier at de må holde normal tidsplan for Avenida Omar O`Grady.

Arbeidene ved  Omar O’Grady Avenue, bedre kjent som forlengelse av Prudente de Morais, i Pitimbu, vil gjenopptas i neste uke. Dette sier direktør for avdeling for veier og gater i  DER-Rio Grande do Norte Demetrius Torres, som akter å starte arbeidene for en leveranse klar i andre halvdel av November. Arbeidene ble stoppet helt siden regntiden. En bro som kobler de ca 7.5 km via BR-101, til industriområdet i Parnamirim, er forventet å bli fullført innen mai 2014. Siden 2007, da arbeidet ble startet, har det vært annonsert mange tidsfrister. Den siste lovet en  ferdigstillelse i juni samme år.

Emanuel Amaral , sier at om lag 50 prosent av konstruksjonene er blitt utført til nå.

Arbeidene vil gjenopptas etter kunngjøringen at den 23 utgaven av Carnatal skal skje i dette øde området, på strekningen mellom det industrielle distriktet, i Parnamirim, til Pitimbu-broen. Endel asfaltarbeider og litt reparasjoner etter vannskader vil bli utført før Carnatal sier Demetrius Torres. Avisen Tribuna do Norte har vært i området og sett på forholdene og sier i en kommentar at det ser litt kaotisk ut.

Selv om man understreker at gjenopptakelse av arbeidene ikke rekker å  bli ferdigstillt til Carnatal av sesongen, så sier PAC at de skal følge den opprinnelige tidsplanen for området. Tidsplanen innebærer en ferdigstillelse innen mai 2014 før VM-2014.

Offentlig belysning kommer først etter en ferdigstillelse av arbeidet. Det opprinnelige prosjektet fra 2007 av Omar O’Grady gir ikke, ifølge direktør DER, en installasjon av offentlig belysning før Carnatal. Dette må i så fall arrangøren av Carnatal sørge for selv, sier han.

Det gjenstår mye arbeid før denne veistrekningen er fullført og hele området bærer tydelig preg av å skulle bli et industriområde, med dertil tiltenkt infrastruktur. Det ligger mye skrot i området og uten asfaltering så kan hele området bli til en rød myr, sier arbeidere som måtte forlate dette området pga regntiden.

Da gjelder det for arrangøren av Carnatal å alliere seg med værgudene, for kommer det regn – så blir forholdene helt uutholdelige der ute sier man.

129498