Arkiv

OI og Portugal Telecom slår seg sammen.

OI og PT Telecom offentliggjør en sammenslåing.

Telecommunication selskapene OI og Portugal Telecom sendte igår ut et memorandum om en sammenslåing av de to selskapene, som vil danne en ny multinasjonal gruppe kalt CorpCo.  Salg og kjøp avtalen ble offentliggjort i juli i fjor, men avtalen ble først formalisert i går.

Wilton Júnior i Centro Oi nettverks-administrasjon i bydelen Botafogo, i den sør sonen av Rio de Janeiro sier:  fusjon må være fullført  innen 2014.

Markedet reagerer optimistisk på kunngjøringen fra de to selskapene.

Det nye selskapet ved sammenslåing av Portugal Telecom og OI vil bare gå videre etter fusjonen, etter en godkjennelse fra alle aksjeeiere av de portugisiske og brasilianske innehaverene.  I tillegg til det bli  en kapitalforhøyelse på 2,3 milliarder til 2,7 milliarder euro og det kreves også en godkjenning fra myndighetene. Tidspunktet for fusjonen mellom selskapene fremlegges for en godkjenning av avtalen, i det fjerde kvartal 2013. Før første halvdel av 2014 tilbys under generalforsamlingen for aksjonærer, en mulighet for en økning i selskapet ved den endelige fullføringen av operasjonen.

 

I henhold til avtalen, vil unionen av de to teleselskaper danne et stort multinasjonalt selskap, basert i Brasil. Det blir ingen endring i varemerker for OI`S operasjoner og Portugal Telekom, som opererer i Portugal og Afrika.

 

Portugal Telekom vil investere R $ 8.32 milliarder for en 22,4% eierandel i det brasilianske selskapet. På den annen side, får OI opp til 10 prosent deltakelse i selskapet Portugal Telecom.

Det nye selskapet blir spådd en rivende utvikling av markedet og flere investorer har kastet sine øyne på selskapet.

Vi som sitter her på gjerdet og nyter det flotte været i hovedstaden, med et OI abbonnement på mobiltelefonen i lommen, håper selvfølgelig på at sammenslåingen betyer en ytterligere skjerping av konkuransen i markedet og enda billigere ringepriser?

Tvi – tvi!