Arkiv

Veien til den nye flyplassen får kanskje asfalt snart ???

Den ene veien til den nye flyplassen får kanskje asfalt om en 20 dagers tid?

 

Tilgangen til flyplassen i São Gonçalo do Amarante er under bygging og man er i ferd med å fjerne vegetasjonen og man regner med at om 20 dager så kan man begynne å legge asfalten? Dette sier direktør for Institutt for veier og gater i Rio Grande do Norte (DER), Demetrius Torres, som gjentok at en avslutningen av arbeidet burde være klar før 30 mai 2013. Forsinkelsen med veiene er en årsak til bekymring for Inframérica Consortium, flyselskaper og nasjonale sivil luftfart sekretariatet. Tilsammen 33,27 kilometer med 4-felts motorvei skal bygges frem til den datoen? Budsjettet er på R $ 73 millioner.
Talsmenn for media sier i en kommentar at dette lyder rart i deres ører, da man skal altså anlegge en helt ny fire-felts motorvei på over 32 km. Asfalten skal jo legges om 20 dager. Hva med underlaget/grunnarbeidet til en slik vei, dreneringer, broer og annen infrastruktur, skal de virkelig klare dette på 20 dager i RN?

Unnskyld at vi her på gjerdet er litt tvilsomme, for en slik bragd hadde ikke engang kunne blitt utført i Europa engang? Men det som menes er kanskje at asfalten skal være klar før 30.mai 2014 – det blir noe helt annet! Talsmenn for IDEMA sier at det enda står et par ting igjen å godkjenne før den endelige tillatelsen blir gitt av dem. (miljø-myndighetene)

Stygge tunger sier at de skal bruke «Afrika-metoden» på konstruksjonen av denne veien; Man valser ned bushen og vegetasjonen med bulldozere og så legger man asfalten rett på den røde sanden/jorda? Alle har jo selv sett hvordan veiene i Afrika ser ut, når de er konstruert etter denne metoden? Hva med alle de flotte rundkjøringene og viaduktene som skulle komme i forbindelse med tilførsels veiene til den nye flyplassen? Er det plan C som nå er satt ut i livet pga av tidsnød og pengemangel – vi bare spør.

Vi får gjøre som natalenserene sier; Vi skal tro på det – når vi kan ta på det!

129562