Arkiv

Trafikklys problemer i Natal.

Ingen strøm, ingen drift av trafikk lysene.

 

Det skjer ofte at det oppstår problemer med trafikk lysene i Natal. Men det kommunale SEMOB arbeider en plan med mulighet for endring av utgifter neste år, ved å innstallere en ny type elektronikk i en del av de 192 trafikklys som er installert ved kryss og langs gater og som skal sørge for en bedre flyt av biler i hovedstaden allerede. Tiltaket tar sikte på å hindre trafikkorker, som følge av kollisjoner som ofte er forårsaket av feil ved trafikklysene, men også av menneskelige feil.

SEMOB sine data viser at i det tredje og siste kvarteret av året, så er det elektrisitet forstyrrelser som står for 37.7% av årsakene til byens signalnettverk (trafikklys) sine systemkrasj.

Kommunale viseforsvarsminister for mobilitet, Walter Pedro da Silva, sier noen prefekturer i landet allerede fungerer med slikt «avbrudds-sikkert» utstyr, men at dette er samtidig et veldig dyrt utstyr». Ifølge ham, vil denne nye undersøkelsen fortelle om hva som er lønnsomt å innstallere og hva forventet levetid er på et slikt utstyr.

Det er ingen mening i å innstallere et dyrt utstyr, om man ikke får tilbake en gevinst av en slik innstallasjon sier han.

Likevel så er noen kryss ekstra sårbare for å miste krafttilførselen og dette er kryssene mellom store trafikkerte avenyer og hvor det ofte oppstår fullt kaos og mange småkollisjoner under slike hendelser og nettopp i slike kryss hadde det vært ønskelig med en overvåket konstant tilførsel av elektrisitet og en UPS unit for back-up.

Ifølge Walter Peter tar plasseringen av trafikklysene i byen hensyn ikke bare antall biler, men også befolkningsveksten og den  kommersielle utvidelser.

Han nevnte også at slike kommersielle utvidelser har nådd frem i det vestlige Natal, hovedsakelig rundt i byen der det først ble bygget mange boliger innen utviklingen i byen bygget i tidlig 60 tall og på sørsiden, fra kjøpesenteret Midway og langs avenida Engenheiro Roberto Freire: «byen er dynamisk og endrer seg hele tiden i takt med samfunnets interesser».

De nye LED-baserte trafikk-lysene gir en enorm innsparing av el-utgifter for byen og en kontinuerlig utskifting til denne typen pågår hele tiden. Og når levetiden på LED lamper ligger rundt 25.000 timer, mot de gamle glødelampene sine 2.000 timer, så er det også store service kostnader å spare her for byens utgifter.

Vi som nyter en nydelig morgensol her på gjerdet vårt, mens vi spiser på herlig fersk frukt, er glade for all utvikling som innebærer innsparte utgifter for solskinnsbyen vår, særlig når økonomien er så møllspist som nå for tiden!