Arkiv

183 mord på vent på grunn av politistreiken.

Disse 62 dager med full streik hos det Civile Politiet i Rio Grande do Norte, gjør at det allerede står 183 drap/mord på vent med hensyn til etterforskingen. Man regner da fra dagen 6 August til denne mandag (7 oktober), hele tiden uten at noen som helst undersøkelser har blitt foretatt. Til tross for strømbrudd, så har andre politistasjoner vegret å gjøre slike undersøkelser pga en «medfølelse» med sine streikende kolleger? (hvor er medfølelsen til de døde og deres etterlatte blitt av da?) Drap er den ekle delen av statistikk for sosial og tryggheten i hovedstaden (SESED) som ved hjelp av det tekniske og vitenskapelige politiets Institute Rio Grande do Norte (ITEP-RN), publiserer daglig data på dette området.

ITEP opplyser at det allerede er skjedd 1,084 drap/mord i delstaten RN hitil iår.

Fortsatt ifølge nyhetsbrevet så er det i 2013 allerede skjedd 1,084 drap/mord og bare denne siste helgen var det 16 nye dødsfall å knytte til denne listen. I går var det f.eks. to dødsfall, en av dem i en kommunal skole i José da Penha, på vestsiden av staten. Politiet har allerede notert det største antallet av overfall/mord etc. i hele RN sin historie frem til idag. (pr.år)

I dag er 62dre dagen av streik uten en avtale mellom det sivile politiet og regjeringen og det er ingen tegn til at partene akter å komme sammen og som bare vil forverre statistikken over grov vold i RN. Mens en slik streik pågår så «danser musene på bordet» og kriminaliteten svinger seg opp mot nye høyder, da gjerningsmennene forstår at mordene ikke vil bli etterforsket. RN er i ferd med å bli en «wild west» stat når det gjelder drap og mord + annen grov kriminalitet som narkotika og voldtekter – mens politiet sitter på gjerdet og tvinner tommeltotter?

Vi som sitter her på det duggfriske gjerdet vårt og slikker morgensol, mens vi deler en stor saftig vannmelon mellom oss, kan bare med vår beste vilje ikke forstå at den føderale regjeringen i Brasilia vender ryggen til en slik vederstyggelig ugjerning mot folket i RN og later som ingen ting. Her er det tydeligvis mange politikere som skulle ha vært grisebanket?