Arkiv

Billig eller dyrt med mobiltelefon i Brasil?

Brasil er blant de dyreste i verden med hensyn til mobiltelefon.

Brasil har en av de dyreste telefonsamtaler i verden målt i absolutte termer. Statistikken er offentliggjort av den International Telecommunications Union (ITU), som publisert sin årlige rapport i går om denne sektoren. Generelt så er vilkårene og tellerskrittens priser for fast telefoni og Internett etc., dyre i Brasil og har heller ikke noen god ytelse. 161 av verdens land som er blitt vurdert, inntar Brasil en høy posisjon på listen, bare overgått av India, Colombia og Peru.

I gjennomsnitt koster ett minutt i telefonen på topp for mest aktive timer R $ 0.71 mellom samtaler hos den samme operatøren i Brasil. Prisen stiger til $ 0.74 per minutt ved samtaler mellom forskjellige operatører. For å gjøre statistikken så har ITU brukt gjennomsnittskursen som praktiseres i São Paulo.

Kostnaden er tre ganger så høy som for hva en amerikaner betaler for å snakke i telefonen eller i Portugal, hvor mobilnettet er en viktig del for investorer. I Spania, hos Telefonicas hovedkvarter, så betaler en borger fem ganger mindre enn for en telefon i Brasil. I Hong Kong koster ett minutt på telefonen R $ 0.01 i stille perioder og dette er  70 ganger mindre enn i Brasil.

I et intervju med Folha de s. Paulo, Escola Politécnica da USP, Marcelo Knörich Zuffo, forklarte han at lave investeringer innen infrastruktur, høy etterspørsel og høy skatt er grunner til å forklare de høye kostnadene for telefoni i Brasil. Når det gjelder prisen for bredbånd er situasjonen mye bedre. Bare 54 land har lavere priser enn Brasil. I Amerika Regionen, så har Brasil den tredje laveste satsen i regionen

I form av fasttelefoni har landet Brasil en beskjeden plasseringen på 112 plass  blant de dyreste. Og mellom telefonene som tar hensyn til inntekt og BNP per innbygger, ligger Brasil på plass nr. 117 stedet, uten noen reduksjon i prisene mellom 2011 og 2012.

Generelt er Brasil på 62de plass i rangeringen av land for å bruke informasjonsteknologi i verden, etter Aserbajdsjan, Kroatia, Chile, Saudi-Arabia og Libanon. Rangeringen er ledet av Korea, Sverige og Island.

Til tross for kostnader har et økende antall brasilianere fått en øket tilgang til mobiltelefoner og Internett. Ifølge ITU hadde Brasil nådd merket for første gang å kunne gi halvparten av befolkningentilgang til Internett og halvparten med hjemme computer på slutten av 2012. I 2011 var dette tallet på 45%.

Med hensyn til bredbånd brukere er nivået fortsatt lavt, men stiger fra 8,6% til 9,2% mellom 2011 og 2012, langt fra gjennomsnittet på 27% i de rike landene.

 

Mobiltelefoner, til tross for den høye prisen, har allerede overgått antallet av brasilianere. I gjennomsnitt er det nå 125 mobiltelefoner på 100 brasilianere, mot 119 i 2011. Tilgang til 3 G har også vokst betydelig. I 2012 hadde 37% av mobilbrukere tilgang til nettverket. I 2011 var dette oppe på 21%. Brasilianske ekspansjon følger en trend sammen med andre utviklingsland.

Vi for vår del har observert nærmest en eksplosjon i bruken av mobiltelefoner i Natala og RN i løpet av de siste 10 årene blant våre brassevenner og må nok sies å ha blitt status symbol nr.2 etter bilen. Dette til tross for samme merkelige situasjon som med bilen – man har nesten ikke råd til å bruke den >>>> Status synbol eller ikke!

129812