Arkiv

Natal får ikke ekstra tilskudd for et bedre helseprogram under VM-2014.

RN får ikke ekstra ressurs for å forbedre helsetjenesten under Copa 2104.

Rio Grande do Norte mottar fra Helsedepartementet, hvert år nesten R $ 96 millioner til investering i Helse Program  (SUS), men den føderale regjeringen er ikke enige i å øke disse økonomiske ressurser på grunn av 2014 FIFA World Cup, hvor Natal er en av de 12 vertskapsbyene. «Ekstra  slike investeringer er på ulike fronter og må ikke blandes sammen med arrangementet av VM-2014 . Det er ikke avsatt noen slike penger for noe slikt og vi ikke har en forventning om at et VM historisk vil kunne utrette store forandringer innenfor folkehelsen, sier  Luiz Roberto Fonseca.  Det er områder hvor slike investeringer vil kunne gjøre en mye større nytte for seg.

Magnus Nascimento fra Reunião, sa igår morges at man for tiden diskuterer en katastrofeplan, som vil bli satt i verk i juni 2014.

Man diskuterer blant annet en teknisk katastrofe plan for Natal området.

Områdene blir vurdert som kritikkverdige og  trenger mer oppmerksomhet, enn hva tilfellet er nå for tiden. Dette gjelder særlig akutt-mottak (PSUS) hos henholdsvis private og offentlige sykehus, samt ambulansestjenesten (SAMU) ved de samme sykehusene. I henhold til sekretæren, er det lurt å heve nivået ved intensivavdelinger (ICUS), akuttmottak enheter (PSUS) og mobiltjenestene (SAMUs) og man akter derfor å øke bevilgningene dertil, sier de som  i dag fokuserer på slike  investeringer. «Mer ressurser blir rettet til disse områdene slik at man ikke får en krise ved en ekstra stor pågang og at man sikrer hjelp til befolkningen kontinuerlig, selv under/etter World Cup,» sa sekretæren.

Luiz Roberto erkjenner at regjeringen må øke kapasiteten til å svare på etterspørselen for den lokale befolkningen. «Oh ja, helse og byen skal kunne motta  både innbyggere og turister,  her inkludert etterspørselen av de 80 tusen til 100 tusen mennesker som forventes komme til Natal under VM i 2014. Vi møter alle med de samme intensjonene som for våre egne innbyggere og vi vil ikke gjøre forskjell på noen, «sa sekretæren.

I dag-gjenkjenner Luiz Roberto helsesituasjonen «som tilstrekkelig til å møte vår egen befolkningen.»?  Derfor vil det mot til slutten av året blir åpnet 56 nye ICU senger, som pakt signert i avtale med Federal Court, pluss utsiktene til åpne 100 nye senger senere i RN på de offentlige sykehusene..

Den siste uttalelsen blir øyeblikkelig parert av våre brassevenner med den sedvanlige bemerkningen som: Vi skal tro på det – når vi kan ta på det.

Vi som sitter her på gjerdet vårt og nyter en ivrig morgensol, mens diskusjonen går om VM-2014. Er i det minste glade for at myndighetene erkjenner at når 80 til 100 tusen mennesker kommer til Natal utenom de vanlige gjestene våre, da er det lurt å planlegge i forkant og ikke når problemene står og hamrer på døren? Og at simpelthen er nødt til å ha planer i bakhånden om en krise melder seg i juni til neste år.

Vi her på gjerdet gleder oss storveis allerede til VM-2014.!!!