Arkiv

Carnatal svever i det blå!

Vi kan ikke annet enn å le, vedrørende røret omkring Carnatal!

Nå for tiden så svirrer det så mange rykter her i byene, at det er nærmest umulig å spå hverken det ene eller det andre om hvor eventuellt  Carnatal skal kunne gå av stabelen. Myndighetene på sin side sier at man ikke kan gi et ja til hverken det ene eller det andre, pga manglende miljølisenser. Dessuten så vil myndighetene se konkrete planer på hvordan sikkerheten til deltagerene skal bli kunne ivaretatt under et slikt stort karneval?

Andre truer med å saksøke kommunen pga økonomiske tap som følge av at Carnatal ikke blir  arrangert i området rundt stadion og er totalt døve på det øret om å måtte innse at store deler av området nå er en gedigen byggeplass  og at OAS (entrepenøren for byggingen av den nye stadion) ikke kan sette seg ned å forhandle med arrangør-selskapet for et eventuellt Carnatal i området? De skal heller fokusere på å få den nye stadion ferdig til avtalt tid og ikke begynne å opptre som en fest arrangør.

Det er veldig mange instanser som eventuellt må sette seg ned for å drøfte dette kompliserte problemet som; OAS og med deltakelse av det kommunale styret for miljø og urbanisme (Semurb), den kommunale utenriksministeren for urban mobilitet (Semob), Regional Council av ingeniørkunst og arkitektur (CREA/RN), militærpolitiet, brannvesenet og de utvalgte som ønsket et tilbud for å diskutere hendelsen lagt til området Arena das Dunas og som ble foreslått etter en tilbaketrekning av et Carnatal, i forlengelsen av avenida Prudente de Morais som først meldt.

Arrangør-selskapet jobber nå også sammen med  forretningsmenn og handelsmenn rundt Arena das Dunas på grunn av tap som de vil lide, forårsaket for dem pga at karnevalet ikke er godkjent av  urban mobilitet og som føyer seg inn i rekken av argumentene for/imot Carnatal.

Ifølge MP så ønsker «hovedanklageren å vite hvordan selskapet OAS, som fortsatt ikke har noen formell lisens til å arrangere fotball kamper, tenker seg å kunne utføre et så stort  arrangement som Carnatal må sies å være ?

 

Utvalgte kampanjer pågår nå for og imot og som diskuterer med OAS om et eventuellt Carnatal rundt Arena das Dunas. Arrangør-Selskapet bekreftet at for øyeblikket er dette er det eneste stedet som er ansett som levedyktige for en realisering av karnevalet. På mandag (14), skal representanter for de utvalgte kampanjer og OAS møtes for å diskutere nærmere med myndighetene og arrangøren om levedyktigheten for tiden til denne lokale festen i Natal.

Vi som sitter her på gjerdet i en fantastisk morgensol og deler på solmoden søt/saftig abacaxi/ananas,  får tilbakemelding fra våre brasse venner om at noen tror på et Carnatal og andre tror ikke på noe carnatal i 2013. Så, da får vi bare vente og se på hva som til slutt blir realiteten for dette årlige store arrangementtet i hovedstaden?