Arkiv

Barnas dag igår belyser et farlig problem.

Pistolen er ikke et leketøy.

Barnas dag ble feiret i går, den 12, men det er likevel  fortsatt tid til å diskutere og å sette fingeren på et annet problem som burde vekke oppmerksomheten hos foreldre, lærere, psykologer og i et samfunn mer generelt: leketøys våpen.  Federal District godkjente i september, en ny lov som forbyr produksjon og markedsføring av denne typen leker og  gjenstander. De som ikke respekterer disse bestemmelsene og etter en 120 dagers «innkjørings periode», kan ilegges en bot på opptil R $ 100.000 og risikerer å få sin butikk/bod  lukket. Ideen har fått sterke støttespillere og kan være allment på vei inn i hele landet Brasil.

Men om man forbyr salg av leketøys-våpen, er det ikke nok til å forhindre vold. Nylig skjedde en nedslakting i Brasilândia, São Paulo, som etterlot alle helt sjokkert, hovedsakelig pga det faktum at gutten med pistolen var bare 12 år gammel. Sønn av et par fra politiet, hvor den hovedmistenkt dreper foreldrene, bestemor og tante, med pistol skudd, og deretter drepe seg selv.

En sameksistens, hjemme, sammen med foreldrenes offiserer-våpen , siden han var svært ung og hans store smak for voldelige videospill, kan det – ha påvirket gutten?

 Våpen er ikke noe leketøy!

Det er mange forskjeller i oppfatningen av troverdige leketøys-våpen i markedet.

«Barna har stadig tilgang til den slags leketøy og grove volds elektroniske spill, men det er viktig å se at barnet uansett, bruker spillet i en symbolsk handling, «sier Luciana Rocha. Det er ikke langt fra et leketøy – til et virkelig våpen. I en farlig verden av liksom-våpen, er det lett å trå feil, sier hun.

«Leketøyet i seg  selv avslører ikke eller definerer spørsmålet om hva vold er for noe , men hvordan denne brukes. Hvis barnet bor i et miljø som er stimulert av grov vold i omgivelsene, har barn lett for å ta steget over den magiske linjen fra lek, til en bitter virkelighet, med etterfølgende vold og lange fenselstraffer og et totalt ødelagt liv, alt pga et lekevåpen i fase en?

Alle her på gjerdet i solskinnet er alle enige om en ting; Et lekevåpen bør ikke ha iboende medvirkende kraft til å ødelegge et helt nytt liv.