Arkiv

Politiet oppretter en ny innsats-gruppe mot kriminalitet.

Politiet planlegger å sette inn en egen blitz-gruppe i et forsøk på å demme opp for all den grove kriminaliteten man nå ser rundt om i de forskjellige kummunene/byene i RN. Gruppen vil konsentrere seg om  ran,drap og alvorlig vold/kriminalitet og da særlig etter mørkets frembrudd.

Noemi Lima sier at i dag i Brasil, er det minst 13 slummer (favelaer) i utkanten av byen og som blir  betraktet som de mest voldelige områder i hovedstaden og at i disse arnestedene så spirer det som aldri før med vold etc. Man ser også at beboerene i disse favelaene, ikke har noen skrupler mot å skjule ettersøkte mordere og andre grove kriminelle.

Oberst Lima anslår, i kraft av sin erfaring i kampen mot kriminalitet, at mer enn 90% av drapen oppstår fordi at narkotikahandel ikke blir betalt etter planen og gatas lov gjelder alltid i dette området og betyr døden!, fordi at noen skal få «betale» for det.

Men selv mindre ting som tyveri av en mobiltelefon, kan resultere i et mord, da en slik ting har en høy status hos fattige personer og derfor blir straffen mot andre død og fordervelse.

Vi får bare håpe at politiet lykkes med denne innsatsgruppen og får ned kriminaliteten i RN – det trengs i aller høyeste grad og befolkningen har dette problemet langt oppe i halsen.