Arkiv

Raner skutt og drept av politiet i Janduìs

En av de tiltalte som drev med overfall av kjøpmenn, alternativ transport, bensin stasjoner og postkontorene i den vestre regionen ble drept på kvelden lørdag (12) i distriktet Janduìs, ca. 196 km. fra Natal.

João Paulo Duarte, ble 27 år gammel og  var en flyktning fra fengselet i Caraúbas og ble ettersøkt helt siden onsdag, da fire banditter prøvde å rane postkontoret til  Bradesco i Arreia Branca. Planen mislyktes, men gjengen rømte ut av byen og ut på landsbygda i Serra do Mel, der han ble oppdaget.

Operasjonen med å fange inn John Paul og en av hans kompiser, «Pelado» (naken) fra «Pereirão» fengselet i Caicó, ble koordinert av aktisk operativ gruppe Apodi og koordinert under politiet Caraúbas og Messias Targino.

Da politiet fant John Paul, var han bevæpnet med en 38 kaliber revolver, en hagle, med ammunisjon, pluss jakke og en kappe, trolig brukt i ran i vest-regionen. Ubekreftede rapporter er at to av de andre kumpanene nå også er blitt arrestert i går ettermiddag.

Ifølge uttalelser fra kapteinen Capitão Brilhante, hadde det vært flere sammenstøt mellom rømlingene og politiet under denne flukten. John Paul ble hardt såret og tatt med til Caraúbas, men døde før man rakk å gi ham legebehandling. Flere venner av de kriminelle stakk til skogs når de fikk høre om dødsfallet og om arrestasjonene og er nå jaget der av politiet.

Vi som sitter her på et tørt og behagelig gjerde i morgensolen, kan dessverre ikke si noe annet enn at vi er fornøyd med politiets innsats – men sier oss leie for at det må gå så langt at man må miste livet på sin kriminelle løpebane….. det var vel ikke helt slik som livet var planlagt?