Arkiv

80% av befolkningen i Natal rammes av helse-streiken.

Sstreiken i de kommunale helse tjenestene i Natal for tiden, rammer nå ca. 80% av hele befolkningen i hovedstaden. Til tross for massive demonstrasjoner både for og imot streiken, så er det foreløpig ikke utsikt til noen løsning på konflikten. Enda verre er det at virkningene av streiken rammer blindt deler av helsevesenet som egentlig ikke er innvolvert i streiken, men som er avhengig av at andre deler av helsevesent er oppe og går. Og – som alltid er det de svakeste i samfunnet som rammes hardest – de fattige som ikke har noen penger til å gå til de private helsetjenestene og få hjelp der.

Protest demonstrasjonen foran Rådhuset igår som ble spontant utløst, kan ikke håpe på noe annet enn at politikerene vil legge merke til den store misnøyen i befolkningen og muligens anstrenge seg enda litt mere for å få frem en løsning?

Etter lovene i Brasil er man tvunget til å sørge for at minst 30% av helsefunksjonene fungerer normalt under en streik, men når situasjonen er så lite strukturert som helsevesenet i Natal, så blir vikningen likevel 100% effektiv og lammer hele helsevesenet og kjepphestene blir ridd så svetten renner og støvføyken står – her er det pengene som rår – dermed basta!

Mens de streikende mener at så mye som 50% av deler av helsevesenet fungerer som normalt, så mener media nå at de heller snart bør stikke fingeren i jorda og se litt mere realistisk på hva som holder på å skje.
Men vi her på gjerdet som ser kaoset fra sidelinjen, er ikke i tvil om at det STORE problemet som alltid, er mangelen på penger/midler hos delstatsregjeringen og at så lenge man ikke kan trylle frem noen flere, så vil man være nødt til å skyve hele problemet foran seg – helt til hele greia faller ut over stupet? Når krybben er tom så bites hestene!   Vi på gjerdet synes virkelig synd på den fattigste delen av RN, men føler oss like hjelpeløse som den det gjelder. Men det er ikke synd på oss som kan gå til det private helsevesenet – hver gang det dukker opp en vorte, eller en liktorn etc.

Vi gremmes!

130388