Arkiv

Bekymringer om Carnatal (Carnamirim) besøket.

Skeptikerene er på banen og advarer.

Publikums besøket til Carnatal i 2013 vil være maksimalt på 15% av antallet personer som ble registrert i fjor. Ifølge en av direktørene i utvalgtet for kampanjer, statens representant Gustavo Carvalho, vil Parque Estadual Aristofanes Fernandes bare kunne gi ly til 50.000 på sitt areal på 11 hektarhar kapasitet til ly i sine 11 hektar opptil 50 tusen mennesker per dag, og kan kanskje nå 150.000 hvis regnet holder seg borte de tre dagene som er  planlagt for hendelsen. Han anslår at i fjor, så lan antallet av feststemte besøkere på en 1 millioner innen de fire dager som festlighetene varte da.

Sammenligningen mellom tallene for 2012 og det daglig frammøte anslått for i år, kan frafallet bli så stort som minst 85%. «Besøket i Carnatal-gaten ligger i løpet av fire dager et sted rundt 250.000 per dag, men vi ser da også en reduksjon på søndag avsluttningsdagen.

Direktør for utvalget rapporterer at festdeltakernes tilgang til parken er gjennom Abadá.  Allerede nå er det mulig å kjøpe såkalte populære løse-billetter. Men disse billettene gir ikke tilgang til absolutt alt, understreker han. Det nornale salget av billetter er planlagt til å starte 23.oktober.

Ifølge Gustavo Carvalho så jobbes det nå iherdig med å kunne bli enige om den endelige ruten for opptoget og også plasseringen av camarotes. (hyttene)

Bøndenes Association Riograndense (Anorc) får R $ 200 tusen reals for å være vert av Carnatal i Parc Aristofanes Feranndes. Dessuten så får de 20% av alt billettsalget og nye 20% av alle parkerings inntektene. (5.000 biler i parkeringshuset)

Ifølge presidenten i ANORC, Marcos Aurelio de Sá, er nå forslaget godkjent av styret av institusjonen som også gir sin anbefaling om en restaurering som kreves i området etter hendelsen.

 

Parken er vert til søndagens okse-show, så derfor sier Marcos Aurelio i ANORC at man må vente med noen tekniske innstallasjonene til den1.okt.   «Det vil ta noen tid med ekstra  arbeider, for eksempel størrelsen på det elektriske anlegget i parken, for å hindre en overbelastning og en brann pga dette? Det trengs også en utvidelse av det asfalterte området, pga at sand/gress tåler dårlig titusenvis av besøkende som strømmer rundt i området.

Vi som sitter trygt og godt i morgensolen her oppe på gjerdet vårt, vil nok tro at det likevel vil dukke opp endel mindre skjær i sjøen som ikke stod på kartet og som må utredes, før Carnamirim går av stabelen i nabobyen vår?

Vi får vente å se i ukene som kommer.