Arkiv

Fengselsystemet i RN får det glatte lag av dommer.

Dommer Henry Blatazar, sjef for kriminelle retterganger og fengsling innen RN som f.eks. i;  Nísia Floresta og Henrique, bekrefter at den siste rapporten den nasjonale Justice Council (CNJ) og utgitt sist fredag, rapporterte om slette forhold i  Rio Grande do Norte. Situasjonen er slett og  ikke bra når det gjelder hele fengsel systemet. «Regjeringen investerer alt for lite på dette  området. Statens grunnlov og for i alle fylker så må derfor de vedtatte lover kunne etterfølges pga av rettsikkerheten, sier dommeren. Bistand til fengsels vesenet er nærmest fraværende for tiden opplyser han.

Likevel med det gjeldende ussle scenariet som eksisterer for tiden. så mener Baltazar det er flere måter å snu denne situasjonen. Ett alternativ er å bygge flere fengsl-enheter for å lindre den stygge overbelastningen.  Statssekretæren for rettferdighet og statsborgerskap (SEJUC) har annonsert tiltak som vil gjøre akkurat dette. Ifølge mappen så tilbys R $ 32.8 millioner for bygging av to helt nye fengsels-enheter med en kapasitet på opptil 600 innsatte, en i Ceará-mirim og en i Mossoró.
Men med den sedvanlige og uhyggelig langsomme saksgangen som er så betegnende for RN, så ligger derfor løsningen langt frem i tid – før byråkratiet har tygget seg ferdige.
I men derfor så vil de overfyllte fengselene i delstaten måtte slite videre med de proppfulle cellene sine. Det er helt normalt med at en celle som er bygget for 6 personer  –  i RN inneholder 24-30 personer! Dessuten så tvinges myndighetene i RN til å måtte løslate langtidsfanger meget tidlig pga denne plassmangelen og dette er ofte det som blir betegnet som «farlige fanger» dessverre…………………………….. så da er det fritt frem for ny grov kriminalitet ute blant befolkningen?
Vi vet ærlig talt ikke om vi skal le eller gråte?
130675