Arkiv

Stor oljeauksjon idag, til tross for protester.

Under protester, så vil et kjempestort olje-område bli utlyst på auksjononen idag.

Det nasjonale byrået for olje, naturgass og biodrivstoff (ANP) gjennomfører auksjonen idag på blokker i det første pre-salt området by under nye regler for tildeling. Auksjonen kommer til å utløse en rekke protester og et bredt spekter av handlinger som vil rette seg mot auksjonen. De som protesterer har bedt myndighetene vise litt respekt for hva andre mener og har bedt dem om å stoppe den, sier de til media. De protesterende mener at dette er imot en nasjonal interesse» og at modellen av deling kan føre til at regjeringen taper milliarder av reals.Santos-bassenget og holder den største oljereserver oppdaget i landets pund området i Santos-bassenget og holder de største oljereservene i landet

Santos bassenget er det aller størst pre-salt området som ligger under Brasil sin juridiksjon.

En tett sikkerhets nett har blitt etablert under auksjonen, for å sikre at denne går uten problemer. Fredag uttalte generalsekretæren i formannskapet i republikken, minister Gilberto Carvalho, at man er tvunget til å protestere når noen kommer for å innvadere arvesølvet til Brasil og som muligens kan være det aller største pre-salt området i verden.

Hæren vil blokkere tilgang til de  badende på stranden Praia da Barra da Tijuca , forå sikre på hotellet hvor auksjonen vil finne sted på. Pga frykten for bråk og for store protester mot hendelsen, så varsler sikkerhets-sjefen om at man muligvis vil begrense tilgangen til beboere og akkrediterte fagfolk. Man holder også sjokk-bataljonen (opprørspoliti) til militær politiet i beredskap og man oppretter hele 15 kontrollposter for opprettholde sikkerheten rundt hotellet.

 

Ca. 700 militært personell vil delta i operasjonen, utført av den østlige Forsvarskommandoen sin avdeling. Man holder også på å analysere muligheten for å sette inn marine-enheter om dette skulle bli nødvendig. Disse vil kunne konstant patruljere kysten og alle omliggende veier rundt hotellet. Sikkerheten skal sikres for enhver pris.

Sjokk-bataljon av militærpoliti vil bli stående ved minst 13 punkter som er spesiellt «følsomme» og «agglomeratiske», ifølge sikkerhetsavdelingen for arrangementet. Knutepunkter med en ekstra forsterkning, er idag etablert rundt bygningene til både ANP og Petrobras i Rio de Janeiro. i den politiarbeid, er bygningene ANP og Petrobras, både i sentrum av Rio.

Streiken innen oljebransjen pga av denne streiken, fortsetter for fullt og man opplyser at disse feltene høyst sannsynlig inneholder mye olje og er anslått til mellom 8 milliarder og 12 milliarder fat. Blokkene området vil bli auksjonert i dag, i Rio de Janeiro.

De streikene mener at Brasil kommer til å tape millarder av reals på salget og mener at dette er en nasjonalsaktt som skal ligge 100% under Brasil og vil ikke gi bort en cent til utenlandske selskaper!. Motparten på sin side mener at Brasil trenger alle disse milliarder av reals nå med engang – ikke om 20-30 år. «Vi har ikke råd til å vente lenger pga kapital mangel og mangel på know-how og personell. Brasil er i beita for penger til å drive landet oppover stigen mot et I-land, men dette koster penger – mange penger.

Vi som nyter tilværelsen her i morgensolen på gjerdet vårt, kan i grunnen være enige med begge parter i denne konflikten – men det er jo lov til å møtes på halv-veien da kanskje? Alle parter kan vel la noen av kjepphestene få bli på stallen?

130647