Arkiv

Meget stygg trafikk ulykke

En kollisjon mellom en rød GM Kadett (KFI-3185)  og en svart Toyota Hilux SW4 (NNM-5445), resulterte i åtte dødsfall, går morges, på BR-406, i Ceará-Mirim. Ulykken skjedde ved km.merke 144 på motorveien, nær Espírito Santo. Blant ofrene var en liten baby på bare fire måneder, som ble kastet ut av bilen i kollisjonen. I alt var det ti personer involvert i ulykken i de to bilene, men føreren av den ene bilen og et fire-år-gammelt barn som hadde vært i Kadetten, overlevde ulykken.

En fire år gammel jente som ble reddet av et ambulanse-team fra SAMU, ble tatt med til sykehuset og Monsignor Walfredo Gurgel og  rundt kl. 15:30 måtte hun på operasjonsbordet for å gjøre en undersøkelses-operasjon for å kartlegge eventuelle mage-skader. Inntil hun havne på operasjonsbordet, ble hennes tilstand satt på som meget alvorlig.

Ifølge informasjon fra det føderale motorvei politiet, så var den røde bilen helt overfylt. På tidspunktet for ulykken, var det hele ni personer inne i bilen, men opplysninger sier at rett før ulykken hadde det vært hele 11 personer i denne bilen, men to hadde akkurat gått av ved Barretão stadion. Ved avkjørselen til Espírito Santo, så hadde Kadetten svingt til venstre mot Ceará-mirim/Taipu, for å sette av en passasjer.

«Det skjedde da en tverrgående kollisjon på motorveien da Kadetten sin hensynsløse sving til venstre ikke oppfatttet at det kom en Toyota HiLux mot dem i motgående retning men rakk ikke å reagere før kollisjonen var et faktum da den ble truffet av Kadetten på høyre side med voldsom kraft og politiet fant ikke et eneste bremsespor på ulykkes stedet.

Ifølge en politi-offiser er praktisk talt det ingen tvil om at «grisekjøring» var årsaken til at åtte mennesker døde her på motorveien. I tillegg kommer uoppmerksomhet og en, overfyllt bil inn i bildet.  Det tredje punktet var det faktum at nesten ingen hadde brukt sikkerhetsbeltene i bilen. Man ser dette ved det faktum at føreren av Kadetten; Francisco Cosme do Nascimento, 41, ble nesten kastet helt ut av bilen og resten av de andre passasjerene lå spredt utover inne i bilen.

I tillegg til sjåføren, så døde: Elba Ferreira Barbosa, Francisca Canindé do Nascimento, bedre kjent som «Teak», 27 år; John Trajan da Silva, 76; Ana Lucia Silva de Almeida, 14, som var gravid; Alessandro Gomes de Oliveira, 22. Luciana og Silva Nogueira, 14, var også et av ofrene. Hun var mor til den nyfødte fire måneder babyen som ble slengt ut av ulykkesbilen. Alle likene er nå blitt fraktet til laboratoriet til det vitenskapelige politiet Institute RNS (Itep/RN) for en obduksjon og gransking.

En annen som overlevde ulykken var føreren av Toyotaen;  Odílio Dênis da Costa, 49, han måtte avlegge en promilletest som var negativ og ble kjørt til sykehus med lindrige skader.

De som døde i denne tragiske ulykken var;

Francisco Cosme do Nascimento, 41

Alessandro Gomes de Oliveira, 22

Francisca Canindé do Nascimento, 27

John Trajan da Silva, 76

Ana Lucia Silva de Almeida, 14

Luciana Semun, 14

Elba Ferreira Barbosa, 44

Deborah Isabel Nogueira de Lima, fire måneder

Vi som sitter her på gjerdet vårt i en behagelig morgensol, er dypt rystet over denne stygge og tragiske trafikk ulykken på motorveien. Vi har ofte advart mot gall grisekjøringen som forekommer her i RN og at dere må kjøre preventivt og årvåkent.

For – selv om dere kjører som en engel i trafikken – så kan det fort dukke opp en djevel i trafikken foran dere og forårsake en stygg trafikk ulykke som her? Så vi gjentar derfor oppfordringen; Følg alltid trafikkreglene og hastighetsbegrensingene og vær alltid årvåken og handle preventivt i alle situasjoner – for det siste dere vil er vel å ikke komme hjem igjen i en sink-kiste?