Arkiv

PAC godkjenner 397 millioner til infrastruktur i RN.

PAC godkjenner R $ 397 millioner for infrastruktur i RN.

13 infrastrukturprosjekter utarbeidet av ni kommuner i Rio Grande do Norte ble inkludert i den andre fasen av vekst 0g akselerasjons programmet (PAC-2). Prosjektene på totalt R $ 397 000 000, ble annonsert i går av President Dilma Rousseff på et høytidelig møte på depurterkammeret med tilstedeværelse av president Dilma Rousseff og Henrique Alves. Ressursene vil bli investert innen sanitær, vannforsyning, avløp, rydding og en oppgradering av gatene i Natal, Mossoró, Parnamirim, São Gonçalo do Amarante, Currais Novos, Ipanguaçu, Parelhas,  Passa e Fica og Santa Cruz.

41.56% av midler mottar hovedstaden Natal i RN. Midlene vil bli øremerket for strukturelle arbeider  i distriktene Lagoa Azul e Nossa Senhora.

Natal får som nevnt over 40% av disse resursene og i Parnamirim sikrer det prosjekter som er inkludert i PAC-2 pakken med R $ 186 millioner, pluss sanitær i områder som tidligere ikke var inkludert i det opprinnelige prosjektet, som Cajupiranga, Coophab og andre nyetableringsområder. Ordfører Mauricio Marques sa at godkjenning av prosjektet, innebærer en garanti for at Parnamirim er den første store byen Rio Grande do Norte som får alle distriktene sine utrustet med sanitære kloakk. «Det første trinnet i et slikt sanitært område. er allerede i drift, til innbyggerenes store tilfredshet.

Maurice sa at hele området må få tidsfrister om utbyggingsplanene, innen utgangen av November til neste år.

Ordføreren i  São Gonçalo do Amarante, Jaime Calado, som gikk helt til Brasilia med sine klager, var skuffet over en godkjenning bare en liten del av behovet til kommunen. «Hvordan skal vi innvie en internasjonal flyplass uten skikkelig sanitær, sa han?. Prediksjon fra Inframérica, håper at flyplassen vil bli åpnet i April neste år, i tide for å få tildelt internasjonale flyvninger med fans som vil se kampene i VM. Ordføreren mener at å åpne flyplassen uten moderne sanitær anlegg vil være et negativt punkt for den føderale regjeringen i Brasilia.

Men vi som sitter og storkoser oss på gjerdet vårt i det flotte været her på morgenkvisten (28C og sol) vil likevel minne om det særdeles treffsikre ordtaket til Natalensere; Vi skal tro på det – når vi kan ta på det!  De har nemlig vært ute i troperegn tidligere også de.

Men, nå deler de opp vannmelonen og da gjelder det å sikre seg et fint stykke her – smatt smatt!