Arkiv

Jordskjelv registrert i Pedra Preta området.

Pedra Preta registrerte et jordskjelv på styrke 3,7 – Richter.

Skjelvet som ble følt av natalensere på morgenkvisten fredag 25, var begynnelsen på en rekke av seks jordskjelv registrert av seismologi laboratoiet (LabSis) av Federal University of Rio Grande gjør Norte (UFRN), epi-senteret lå i kommunen Pedra Preta – ca. 149 km fra Natal. Ifølge professor Joaquim Mendes Ferreira, koordinator for laboratoriet, sier at det første skjelvet på 3,7 ble følt i flere områder i Natal og var 3,7 grader på Richters skala, men ble etterfulgt av et sekund senere  av et nytt på 3.3 grader og fire andre av forskjellig størrelse under 2,5 grader.

I tillegg til denne rekke av jordskjelv registrert i går, identifiser, så registrerte LabSis også lignende hendelser i de to foregående dagene, men i størrelsesorden rundt 3.0.  Eksperten i seismologi, Eduardo Alexandre Menezes  hos  LabSis, sier at dette er det laveste nivået som vanligvis blir oppfattet generellt av mennesker.

Til tross for rapporter om at innbyggerne i Pedra Preta meldte om ting som falt ned fra hyller og klirring i skapene, så ble det ikke registrert noen strukturell skade i området.  Det har vært rapportert om små sprekker i bygninger etter skjelv i Natal tidligere, gjerne i bydeler sør for Ponta Negra.

Myndighetene sier til media at det er ingen grunn til bekymring, da slike rystelser er rapportert i dette området i over 300 år bakover i tid og man forventer overhode ikke noe større skjelv i området. Disse skjelvene føyer seg pent inn i rekken av andre småskjelv som er normalt for dette geologiske området.

Vi som sitte her på gjerdet vårt i en klar fin morgensol, kunne ikke etter en nøye gransking av dette  –  ikke oppdage en eneste liten sprekk og gikk heller over til frukt-frokosten i stedet. Men nevner i forbifarten at vi også har kjent svai i blokka der vi bor og sett monitoren danse foran tastaturet vårt under slike små skjelv rundt styrke 4,0. Spennende var det – ingen tvil om det.