Arkiv

Pre-salt salget fører til en sterk kritikk av regjeringen.

Pré-salt salget presser arbeidsmarkedet til det ytterste.

Den første auksjonen på pre-salt blokker som ble  holdt sist mandag (21), kommer til å føre til en snart intens etterspørsel etter dyktige fagfolk innenfor olje og gass bransjen. Det er hva en siste undersøkelse for punktene som er utarbeidet av Michael Page, et selskap som spesialiserer seg på rekruttering og utleie av topp og mellomlederes fagfolk for bransjen.

Ifølge Bruno Stefani, leder av olje og gass divisjon hos Michael Page, så krever oljeindustrien mange teknisk profilerte fagfolk fra de forskjelligste formasjonene for en lengre arbeidsperiode. «Jeg anslår potensialet til ca. 20 år på rad innenfor investeringer i teknologi, infrastruktur, tjenester og arbeidskraft,» sier han.

Ifølge Stefani, vil øyeblikket gi muligheter for yngre og også de mer erfarne, på alle stadier innenfor bransjen og ser for seg en vesentlig rokering og head-hunting innenfor bransjen pga dette faktum. Det er mange som nå vil bytte hester og gå sammen med nye arbeidsgivere. Dette blir positivt for landet sett med arbeidstaker øyne, men samtidig vanskelig med å kunne skaffe alle disse nye medarbeiderene, uten at man gjør noe med den for tiden eksisterende lovgivingen når det gjelder å ansette utenlandsk arbeidskraft?

En annnen ting er at dette vil kunne presse opp lønningene for ansatte i denne bransjen og dermed øke utgiftene til å få tilrettelagt nye olje og gass produksjons-steder, mens det på den annen side vil føre til at myndighetene får større inntekter skattemessig pga en slik eskalerende lønns-spiral.

Vi som sitter her på gjerdet vårt i en praktfull behagelig morgensol, regner likevel med at dette medfører at man lemper på reglene som gjelder ansettelser av utenlands arbeidskraft, slik at selskapene får tak i denne spesiellt kvalifiserte arbeidskraften som de er så avhengige av for å kunne sette nye drivbare funn i produksjon og hurtigere gi økende inntekter for staten Brasil. I mellomtiden tar vi oss en banan eller to og nyter den herlige frukten som det er så rikelig av her i solskinnsbyen Natal.

131073