Arkiv

Det rumler stadig i bakken i RN.

Et nytt jordskjelv ble følt igår tirsdag (29) av befolkningen i Pedra Preta,  som ligger i innlandet i Rio Grande do Norte og 149 kilometerne fra Natal. Hendelsen ble registrert kl.  12:17 av den Seismologiske Laboratory UFRN (LabSis/UFRN) stasjonen, som er ansvarlig for å overvåke rystelser som forekommer i det nordøstlige Brasil. Styrken på skjelvet ble målt til 3,2 grader på Richters skala, regnet av forskere som et lite skjelv sånn sett, men gjennomsnittlig normalt for RN statens historie.

Seismisk aktivitet i enne kommunen er manifestert fra tre år tilbake og i etapper, ifølge laboratoriet til UFRN, med både høy og lav aktivitet. Ifølge koordinator for LabSis/UFRN, Joaquim Ferreira, så kommer ofte skjelven i bølger som varer over flere dager. Ifølge LabSis/UFRN, ble det bare over helgen var talt opp 114 rystelser, de fleste av lav intensitet, og 41 ble rapportert bare  i går.

 

Den gjeldende fasen som anses å være av en høy aktivitet og startet på fredag (24) med en enkelt skjelving av 3.7 på Richters skala og  ble straks etterfulgt av et nytt ett sekund senere på 3.3 grader og fire andre forskjellige av mindre størrelser under 2,5 grader.

Hele denne sekvensen som nå pågår har fremvist 155 små jordskjelv til nå, men myndighetene beroliger med at alt dette er normalt for området som sådan. Det har alltid rumlet og brumlet under føttene på befolkningen i RN og historien langt tilbake kan ikke peke på noen store skjelv å snakke om.

Vi her på gjerdet tar det hele med ro, så lenge vårt koselig gjerde ikke faller sammen av rystelsene under oss.