Arkiv

CPI kan etterforske ting og tang i forbindelse med COPA 2014

CPI kan måtte etterforske CBF, forbundet og hvordan World Cup fungerer.

Senator Mario Couto (PSDB-PA) går inn for at man setter ned en kommisjon som skal undersøke om det foregikk uregelmessigheter i den brasilianske  fotballturneringen Confederation Cup (CBF) og om statens fotball forbund opptrådte feil når man oppga de offentlige utgifter under bygging av infrastruktur for 2014-VM. Han gjorde forespørselen med 33 signaturer,  bare seks mer enn minstekravet.
Før den parlamentariske fordypningen i juli måned prøvde en annen av lovgiverene hos PSDB forgjeves å videreføre etableringen av en ny kostnadseffektivitetsindeks, som et middel til å undersøke uregelmessigheter i bruk av føderale ressurser for World Cup. Mr Lucas Izalci (PSDB-DF) spurte en CPI-felles kommite som består av representanter og senatorer om dette, men kommisjonen ble ikke opprettet fordi parlamentarikere trakk sin støtte.

Mário Couto sa det er planer å undersøke om sammensvergelser som har, ifølge ham, har oppstått mellom presidenter i forbund og administrasjonen av tidligere president Ricardo Teixeira i CBF.  Ifølge Senatoren, har statsledere støttet vedlikehold av Ricardo Teixeira sin plan og har  i retur fått beskyttelse og ressurser fra CBF. Funnene, som etter  anmodning fra CPI, vil omfatte mistenkelige uregelmessigheter datert helt tilbake til år 2000.

Hvis Senator Toucan sitt forslag blir vedtatt, så vil KPI også analysere arbeidene til  2014-VM, om påståtte ulovlige skatte fritak på vegne av CBF og sponsing av det Brasilianske fotball forbundet.

Vi som sitter her på gjerdet med en diger frokost-fruktkurv her i den nydelige morgensolen i Solskinnsbyen, er om sant skal sies ikke det minste forbauset over slike påstander fra senatoren. Korrupsjonens klør har alltid sittet helt inn til ryggmargen i Brasil og vil nok bli særdeles vanskelig å bli kvitt i dette store landet. Mange politikere er oppvokst med slike metoder og for dem så er korrupsjon en naturlig ting og derfor ikke noe å bråke om?