Arkiv

Natal får 47 ekstra flytilbud i høysesongen.

Natal har fått 47 ekstra flyreiser til sommer-sesongen.

TAM og AZUL kunngjorde i går totalt 47 ekstra flyreiser til Natal i høysesongen. Flyreisene begynner i desember og vil være slutt ved månedsskiftet mellom februar og mars 2014. 47 Flyreisene bør ta gjennomsnittlig 8,178 passasjerer til hovedstaden. TAM, som redusert med så mye som 7% av sitt tilbudet av plasser hit i år, vil alene opprette 46 ekstra flyreiser til Natal, mellom desember og mars 2014. Av de 700 ekstra flyreiser som er publisert i landet i høysesongen, blir det tildelt 500 i nordøst. Selskapet opererer med tre daglige Natal flyreiser til Sao Paulo, tre til Rio de Janeiro, Brasilia og én til Fortaleza.
AZUL vil også utvide tilbudet og tildeler en ekstra flytur til Natal, hovedstaden i RN og totalt 74 i hele landet. GOL og AVIANCA også har søkt om flere, men ikke fått svar  på forespørselen sin ennå.

Fallet i flytrafikken til Natal var mye høyere enn i andre nordøstlige byer som Recife og Fortaleza, hvor retraksjonen ikke engang nådde 2% i samme periode. Natal var også byen som registrert nest største fallet i antall personer i statistikken til  CVC, den største turoperatør i Latin-Amerika, mellom 1 juli og 30 September i år. Antall passasjerer falt da med 24% til Natal. Blant de ti byene som ble analysert av CVC, var bare Navegantes, Santa Catarina, registrert med et enda større fall : -30%. Tallene ble presentert av presidenten av selskapet, Luiz Eduardo Falco.

Nedgangen i antall flyreiser, sa Falco, som forlot Natal til fordel for andre destinasjoner, skyldes høye priser og dette hemmet ankomsten av passasjerer. Bransjeanalytikere sier at lav investering i formidling og krisen i Europa og et dårlig fokus på RN staten, skremte vekk turister til RN-staten, også hos internasjonale operatører og også dette påvirker turisme i RN negativt.

Myndighetene har nå nedsatt en gruppe som skal forsøke å få til en «brain-storm» vedrørende hva som må til for å tilbake de sårt trengte turistene til hovedstaden – ikke minst å få flere gringos tilbake hit?

Vi venter i spenning på konklusjonen til dette utvalget/gruppen.

131369